Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Σταθεροποίηση με τα βλέμματα στη Fed

Τα θετικά macro και η αισιοδοξία για την εταιρική κερδοφορία βοήθησαν τη Wall Street να κλείσει υψηλότερα για τρίτη συνεχή εβδομάδα, ωστόσο σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά ”κρατήθηκε” ενόψει της ομιλίας του Άλαν Γκρίνσπαν, την ερχόμενη εβδομάδα στο Κογκρέσο, που αναμένεται να δώσει μία εικόνα για την κατεύθυνση της οικονομίας και των επιτοκίων. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Τα θετικά macro και η αισιοδοξία για την εταιρική κερδοφορία βοήθησαν τη Wall Street να κλείσει υψηλότερα για τρίτη συνεχή εβδομάδα, ωστόσο σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά ”κρατήθηκε” ενόψει της ομιλίας του Άλαν Γκρίνσπαν, την ερχόμενη εβδομάδα στο Κογκρέσο, που αναμένεται να δώσει μία εικόνα για την κατεύθυνση της οικονομίας και των επιτοκίων. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούνιο, παρά την αύξηση της τιμής του πετρελαίου στο διάστημα αυτό, τη στιγμή που η αγορά περίμενε ότι θα σημειώσουν αύξηση 0,4%. Εν τω μεταξύ, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε κάμψη κατά 0,2% έναντι εκτιμήσεων για οριακή ενίσχυση κατά 0,1%.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές παραγωγού εμφανίζονται αυξημένες κατά 3,6%.

Παράλληλα, ισχυρή ανάκαμψη εμφάνισε η μεταποιητική δραστηριότητα. O δείκτης Empire διαμορφώθηκε στο 23,9 από 10,5 τον προηγούμενο μήνα, συνεχίζοντας την ανάκαμψη από το -11,1 του Μαϊου.

Κατά 0,9% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούνιο σύμφωνα με το σχετικό δείκτη, έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση κατά 0,4%. Πρόκειται για την ισχυρότερη μηνιαία μεταβολή από τον Φεβρουάριο του 2004.

Αναλυτές επισήμαναν ότι η αγορά ”συγκρατήθηκε” ενόψει της κατάθεσης του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Κογκρέσο, ενώ υπενθύμισαν ότι κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα περισσότερες από τις μισές εταιρίες που συμμετέχουν στον S&P 500.

”Είναι η Τρίτη ημέρα που οι μετοχές που υποχωρούν είναι περισσότερες από εκείνες που ενισχύονται, οπότε ακόμη και αν η αγορά πηγαίνει υψηλότερα δείχνει πολύ κουρασμένη” σχολίασε ο Paul Nolte, διευθυντής επενδύσεων της Hinsdale Associates.

Κέρδη αποκόμισε η μετοχή της McDonald’s, οι προβλέψεις της οποίας για το δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.



Ανοδικά κινήθηκε ο τίτλος της Hewlett-Packard μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι σύντομα η εταιρία θα ανακοινώσει σημαντικό αριθμό απολύσεων στο πλαίσιο μεγάλου σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για μετοχές εταιριών λιανικού εμπορίου, όπως η Home Depot.

Θετική η εικόνα της Cintas Corp. η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει για το 2006 κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,95-2,05 δολαρίων, έναντι των 1,98 δολαρίων που είναι η μέση πρόβλεψη των αναλυτών.

Πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της General Electric, η οποία ωστόσο κατάφερε να απομακρυνθεί από τα χαμηλότερα επίπεδα. Τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών και ανήλθαν στα 44 σεντς, ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 41,6 δισ. δολάρια.

Αρνητική η εικόνα της Electronic Arts η οποία ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την έκδοση του νέου βίντεο-παιχνιδιού ”Ο Νονός” μέχρι τις αρχές του 2006 καθώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να το αναπτύξει. Η εταιρία σχεδίαζε να βγάλει το παιχνίδι στο εμπόριο εντός του τρέχοντος έτους.

Υποχώρηση εμφάνισε η μετοχή της Chiron Corp.. Η εταιρία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε ότι οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές ζήτησαν την κατάρτιση νέας μελέτης προτού δώσουν την έγκρισή τους για την κυκλοφορία του νέου φαρμάκου Pulminiq.

Πτώση για την μετοχή της Franklin Resources. Η εταιρία Αμοιβαίων Κεφαλαίων ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Martin Flanagan αποχωρεί προκειμένου να αναλάβει θέση CEO στην Amvescap Plc.

Αρνητική η εικόνα της Symbol Technologies, τα έσοδα της οποίας το δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 425-430 εκατ. δολάρια, χαμηλότερα των 440 εκατ. δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

To δικαίωμα του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 9,64 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,52%, ενώ το ADR της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 0,42% στα 7,09 δολάρια. Ενίσχυση 0,17% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 29 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.640,83 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,11%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,18%, στις 2.156,78 μονάδες και ο S&P 500 αποκόμισε μικρά κέρδη 0,12%, στις 1.227,92 μονάδες.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,55% στις 5.230,80 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 0,29% στις 4.712,90 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε οριακά κατά 0,07% στις 4.373,77 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v