Νευρικότητα στη Wall λόγω μικτών μηνυμάτων

Μικτά πρόσημα στη Wall Street καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν τα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας, τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και τα στοιχεία για την πορεία των αποθεμάτων πετρελαίου και βενζίνης. Κέρδη στην Ευρώπη, στα υψηλά 3ετίας DAX και CAC 40.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν τα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας, τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και τα στοιχεία για την πορεία των αποθεμάτων πετρελαίου και βενζίνης. Κέρδη στην Ευρώπη, στα υψηλά 3ετίας DAX και CAC 40.

Ειδικότερα, η είδηση της κατά 2,8% συρρίκνωσης του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ το Μάιο αλλά και τα θετικά σχόλια της Sanford C. Berstein & Co. για τη μετοχή της International Business Machines στηρίζουν τον Dow που αποκομίζει μικρά κέρδη.

Ωστόσο, νευρικότητα επιδεικνύουν οι Nasdaq και S&P 500 που κινούνται με οριακές μεταβολές μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει η τιμή του ”μαύρου χρυσού” η οποία εξακολουθεί να κινείται πάνω από το επίπεδο των 60 δολαρίων ανά βαρέλι.

Όπως ανακοινώθηκε τα αποθέματα αργού πετρελαίου εμφάνισαν την προηγούμενη εβδομάδα πτώση κατά 3,9 εκατ. βαρέλια, ωστόσο τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν.

Παράλληλα, προβληματισμό προκαλεί η ανακοίνωση ότι μετά τους τυφώνες Σίντι και Ντένις, η τροπική καταιγίδα Έμιλι κατευθύνεται προς τον Κόλπο του Μεξικού, όπου έχει ήδη διακοπεί η μισή παραγωγή πετρελαίου.

Κέρδη αποκομίζει η IBM μετά τα σχόλια του αναλυτή της Sanford C. Bernstein, Toni Sacconaghi, ο οποίος εκτίμησε ότι η μετοχή μπορεί να φθάσει μέσα σε ένα έτος στα 95 δολάρια, ενώ αναβάθμισε τη σύσταση για τον τίτλο σε ”outperform” από ”market perform”.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Harley-Davidson η οποία ανακοίνωσε ενισχυμένα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους επισημαίνοντας ότι αναμένει αυξημένες πωλήσεις λιανικής, ειδικά στην Ευρώπη.

Ενισχύεται η μετοχή της Altria Group, μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου από τη JP Morgan στα 76 δολάρια από τα 71 δολάρια. Ανάλογη η εικόνα της Bank of America η οποία αναβαθμίστηκε από την Morgan Stanley.

Πιέσεις δέχονται μετοχές εταιριών του τομέα υγείας και φαρμάκων. Πτωτικά κινείται η μετοχή της HCA, της μεγαλύτερης αλυσίδας νοσοκομείων στις ΗΠΑ καθώς ο αριθμός των ανασφάλιστων ασθενών στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο σημείωσε αύξηση ενώ αντίθετα μειώθηκε ο αριθμός των ατόμων που εισήχθησαν στα νοσοκομεία.

Ανάλογη εικόνα παρουσίασαν οι μετοχές των Health Management Associates, Universial Health Services, Triad Hospitals και Tenet Healthcare Corp.

Αρνητική η εικόνα της Abbott Laboratories η οποία ανακοίνωσε ότι για το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 56-58 σεντς, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 60 σεντς ανά μετοχή.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της Apple καθώς μετά τη λήξη της συνεδρίασης ανακοινώνει αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.544 μονάδες με κέρδη 0,30%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,10%, στις 2.141 μονάδες και ο S&P 500 διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 1.222 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,55% στις 4.245,90 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 0,58% στις 4.679,89 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,69% στις 4.343,62 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v