Ισόβια για τον Ebbers της WorldCom;

Ο Bernard Ebbers θα μάθει απόψε εάν θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή, για την φοβερή απάτη των 11 δισ. δολαρίων στην WorldCom, που οδήγησε στην μεγαλύτερη χρεοκοπία της αμερικανικής επιχειρηματικής ιστορίας.

Ισόβια για τον Ebbers της WorldCom;
Ο Bernard Ebbers θα μάθει απόψε εάν θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή, για την φοβερή απάτη των 11 δισ. δολαρίων στην WorldCom, το μεγάλο σκάνδαλο της αμερικανικής επιχειρηματικής ζωής.

Ο Ebbers, πρώην γαλατάς που δημιούργησε από μια μικρή τηλεφωνία του Μισισιπή τον δεύτερο μεγαλύτερο παροχέα υπεραστικής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, έχει ήδη καταδικαστεί και σήμερα θα ακούσει την ποινή του.

Οι κατήγοροι έχουν προτείνει ισόβια ενώ η υπεράσπιση του ζητά πιο ελαστική ποινή, επικαλούμενη τα προβλήματα καρδιάς που αντιμετωπίζει ο Ebbers αλλά και τις φιλανθρωπικές δωρεές των 96 εκατ. δολαρίων που έκανε από το 1989 μέχρι το 2003.

Η ποινή του θα εξαρτηθεί επίσης από το κατά πόσον η δικαστής Barbara Jones θα αποδεχτεί την σύσταση της υπεράσπισης ότι ο Ebbers δεν σχετίστηκε άμεσα με τις απώλειες των 2,2 δισ. δολαρίων που υπέστησαν οι επενδυτές εξαιτίας της απάτης.

Η δικαστής δεν δέχτηκε το αίτημα επανεξέτασης της δίκης και απόφαση θα ανακοινωθεί σήμερα. Η δικαστής θα αποφασίσει επίσης εάν ο Ebbers θα παραμείνει υπό κράτηση ή ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του.

Ο Ebbers έχει καταδικαστεί για χρηματιστηριακή απάτη, συνωμοσία και άλλες κατηγορίες, στο πλαίσιο του λογιστικού σκανδάλου των 11 δισ. δολαρίων στην WorldCom.

Η εταιρία κατέθεσε την μεγαλύτερη αίτηση χρεοκοπίας στην αμερικανική ιστορία τον Ιούλιο 2002, μετά την αποκάλυψη της απάτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v