Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street

Σταθεροποιητικά, κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς η ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών επισκιάζει ως ένα βαθμό τον ενθουσιασμό για την εταιρική κερδοφορία του δευτέρου τριμήνου, ενώ δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

Σταθεροποιητικά, κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς η ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών επισκιάζει ως ένα βαθμό τον ενθουσιασμό για την εταιρική κερδοφορία του δευτέρου τριμήνου, ενώ δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” στην αμερικανική αγορά έχουν επανέλθει πάνω από τα επίπεδα των 60 δολαρίων ανά βαρέλι, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που κατέδειξαν ότι το 96% της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικό σταμάτησε λόγω του τυφώνα Ντένις.

Παράλληλα, το δολάριο υποχωρεί έναντι των βασικών νομισμάτων της συναλλαγματικής αγοράς, καθώς οι ”παίκτες” προετοιμάζονται για την αυριανή δημοσιοποίηση των στοιχείων για το εμπορικό έλλειμμα της χώρας.

”Βλέπουμε μία μικρή υποχώρηση μετά τις τελευταίες ”δυνατές” δύο ημέρες αλλά δεν φαίνεται να είναι κάτι σημαντικό” επισημαίνει ο Jim Awad, πρόεδρος της Awad Asset Management.

Κέρδη αποκομίζει η PepsiCo μετά τα θετικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που ανακοίνωσε, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Genentech Inc. η οποία ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου τα οποία διαμορφώθηκαν σε επίπεδα καλύτερα των αναμενόμενων.

Αύξηση κερδών κατά 20% παρουσίασε η Ameritrade, η μετοχή της οποίας ενισχύεται.

Από τις μετοχές του Dow, κέρδη αποκομίζουν εκείνες των Home Depot, μετά την αναβάθμισή της από την Jefferies & Co. και η Walt Disney με αφορμή το δημοσίευμα της Wall Street που φέρει την εταιρία να διαπραγματεύεται την πώληση του ραδιοφωνικού της δικτύου.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχεται η General Motors μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε η Deutsche Bank για τη μετοχή καθώς η εταιρία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το συνδικάτων των εργαζομένων σχετικά με θέματα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Intel Corp. μετά την είδηση για την ”έφοδο” αξιωματούχων της ΕΕ αρμόδιων για θέματα ανταγωνισμού στα γραφεία της εταιρίας.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της NCR η οποία προέβλεψε ότι τα κέρδη ανά μετοχή για το 2005 θα διαμορφωθούν στα 1,40-1,45 δολάρια, έναντι 1,46 δολαρίων ανά μετοχή που είναι η μέση πρόβλεψη των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.508 μονάδες με μικρές απώλειες 0,11%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,18%, στις 2.139 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται 0,11%, στις 1.220 μονάδες.

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση κατά 0,48% στις 5.217,20 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,22% στις 4.653,03 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.313,78 μονάδες με μικρές απώλειες 0,18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v