Ανοδική κίνηση στη Wall λόγω πετρελαίου και deals

Η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών λόγω της ”αναίμακτης” διέλευσης του τυφώνα Dennis, καθώς και η δραστηριότητα στις εξαγορές θέτουν τις τιμές των τίτλων σε ανοδική τροχιά στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

Η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών λόγω της αναίμακτης διέλευσης του τυφώνα Dennis, καθώς και η δραστηριότητα στις εξαγορές θέτουν τις τιμές των τίτλων σε ανοδική τροχιά στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

Ειδικότερα, οι πετρελαϊκές τιμές υποχωρούν πλέον του 1 δολαρίου, στα 58,55 δολάρια το βαρέλι στην αμερικανική αγορά εμπορευμάτων, καθώς ο τυφώνας Dennis άφησε ανέγγιχτες τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και προκάλεσε λιγότερες καταστροφές από ότι αναμενόταν.

Εν τω μεταξύ, έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει ο τίτλος της IMS Health, μετά την είδηση της εξαγοράς της από την ολλανδική VNU έναντι περίπου 6,5 δισ. δολ. Η μετοχή της αμερικανικής εταιρίας ενισχύεται πλέον του 4% στα 27 δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι Goldman Sachs και Allianz βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για αγορά μεριδίου αξίας 1 δισ. δολ. σε κινεζικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Ταυτόχρονα, η Pogo Producing Co. ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να καταβάλλει τίμημα 1,8 δισ. δολ. σε ρευστό για την Northrock Resources, μια θυγατρική της Unocal στον Καναδά.

Αργότερα εντός της ημέρας, ανακοινώνει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου η Genetech.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Prudential αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Procter & Gamble σε ”overweight” από ”neutral”, επισημαίνοντας ότι θεωρεί πως η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Gillette δεν θα κάνει μόνο μεγαλύτερο τον κολοσσό καταναλωτικών προϊόντων, αλλά και ισχυρότερο.

Η Μerrill Lynch υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη δευτέρου τριμήνου της Citigroup, σε 1,04 δολ. από 1,09 δολ. ανά μετοχή λόγω των υψηλότερων επιτοκίων και των μειωμένων προμηθειών στις πιστωτικές κάρτες.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.477,05 μονάδες με κέρδη 0,27%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,16%, στις 2.115,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,08%, στις 1.212,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,06% στις 5.235,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,41% στις 4.317,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.641,08 μονάδες με κέρδη 0,94%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v