Αποτιμά το τρομοχτύπημα η Wall

Έντονες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, αποτυπώνοντας το κλίμα που κυριαρχεί στις διεθνείς κεφαλαιαγορές μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο. Κάθετη πτώση των δεικτών στις ευρωαγορές. Ανακάμπτει το πετρέλαιο στα 60 δολ. μετά από βουτιά 7%, σημαντικές πιέσεις στη στερλίνα, κέρδη για ομόλογα, χρυσό.

Έντονες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, αποτυπώνοντας το κλίμα που κυριαρχεί στις διεθνείς κεφαλαιαγορές μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, οι τουλάχιστον έξι εκρήξεις στο δίκτυο του μετρό και η ανατίναξη του βρετανικού λεωφορείου έθεσαν την πόλη του Λονδίνου σε κατάσταση χάους, ενώ ο βρετανός Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως η τρομοκρατική επίθεση σχεδιάστηκε ώστε να συμπίπτει με την Σύνοδο της G8 στη Σκοτία.

”Οι εκρήξεις ρίχνουν τις αγορές σε όλο τον κόσμο”, επισημαίνει ο Luis Benguerel της Interbrokers SA. ”Όλοι περιμένουν να μάθουν εάν πρόκειται για τρομοκρατικές ενέργειες και οι αγορές θα παραμείνουν υπό πίεση μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση”.

Σημαντική ενίσχυση εμφανίζουν οι τιμές των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κρατικών 10ετών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς treasury υποχωρεί κατά 6 μονάδες βάσης στο 4,02%. Την ίδια στιγμή, η στερλίνα υποχωρεί στις διεθνείς αγορές, με την ισοτιμία της έναντι του δολαρίου να υποχωρεί στα 1,7443 δολάρια.



Εν τω μεταξύ, έντονη μεταβλητότητα καταγράφεται στην τιμή του ”μαύρου χρυσού” καθώς, από τα επίπεδα-ρεκόρ των 62 δολαρίων το βαρέλι που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί, η είδηση για τις απανωτές εκρήξεις στο Λονδίνο οδήγησε σε υποχώρηση πλέον του 7% στα 57 δολάρια, για να ανακάμψει και πάλι στα επίπεδα των 60 δολαρίων το βαρέλι.

Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού εκτινάσσεται κατά 1,06% στα 426,50 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, σταθερά παρέμειναν τα επιτόκια από ΕΚΤ και Τράπεζα της Αγγλίας, όπως αναμενόταν, ενώ στην μακροοικονομική είδηση της ημέρας, σε 319.000 ανήλθε ο αριθμός των ατόμων που έκαναν χρήση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα έως 2 Ιουλίου καταγράφοντας αύξηση κατά 7.000, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Απασχόλησης των ΗΠΑ.

Στη γενικότερη ανασφάλεια που επικρατεί στην αμερικανική αγορά, έντονη κινητικότητα και ανοδική κίνηση πραγματοποιούν οι μετοχές των εταιριών τεχνολογίας που ειδικεύονται σε συστήματα ασφαλείας, όπως η Ipix Corp. και η Digital Recorders. Οι μετοχές και των δυο εταιριών καταγράφουν διψήφια κέρδη.

Η μετοχή της εταιρίας Isonics, η οποία κατασκευάζει μηχανήματα ανίχνευσης εκρηκτικών μηχανισμών ενισχύεται κατά 18%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.186,05 μονάδες με απώλειες 0,82%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,81%, στις 2.052,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,85%, στις 1.184,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, έντονες πτωτικές τάσεις κυριαρχούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει ”βουτιά” 2,33% στις 5.107,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 1,95% στις 4.196,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.526,08 μονάδες με απώλειες 1,90%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v