Λονδίνο:Δύο οι νεκροί από το μπαράζ εκρήξεων (upd)

Εξι εκρήξεις σημειώθηκαν στο μετρό και σε διώροφο λεωφορείο στο κέντρο του Λονδίνου. Επισήμως, οι τραυματίες ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 90 και οι νεκροί στους 2, ενώ βρέθηκαν 5 εκρηκτικοί μηχανισμοί στο μετρό. Το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας παραμένει αποκλεισμένο και αναμένεται σύντομα το μήνυμα του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ.

Λονδίνο:Δύο οι νεκροί από το μπαράζ εκρήξεων (upd)
Δύο νεκροί και 90 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός των πολλαπλών εκρήξεων που σημειώθηκαν στο μετρό και σε διώροφο λεωφορείο στο κέντρο του Λονδίνου.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι οι τραυματίες είναι πολλοί, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία οι νεκροί ανέρχονται στους οκτώ. Εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ επιβεβαίωσε ότι στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ σύμφωνα με τα πρακτορεία, έχουν βρεθεί πέντε εκρηκτικοί μηχανισμοί στο δίκτυο του Μετρό.

Το πρακτορείο BBC παραθέτει έναν μάρτυρα που αναφέρει ότι ”το λεωφορείο έχει ανοίξει σαν κονσέρβα και υπάρχουν παντού σκορπισμένα ανθρώπινα σώματα.”

Οι εκρήξεις στο μετρό σημειώθηκαν στους σταθμούς Αλντγκέιτ, Εντγκαρ Ρόουντ, Κινγκς Κρος, Ολντ Στρητ και Ράσελ Σκουέαρ. Το δίκτυο του υπόγειου σιδηροδρόμου της βρετανικής πρωτεύουσας έχει ακινητοποιηθεί πλήρως και το κέντρο του Λονδίνου έχει αποκλειστεί. Η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρο το δίκτυο της πόλης διακόπηκε.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό του μετρό Αλντγκέιτ στην λεωφόρο Λίβερπουλ, που βρίσκεται στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου, το Σίτυ. Μέχρι στιγμής, μόνο η επενδυτική τράπεζα UBS έχει επιβεβαιώσει ότι προχώρησε εκκένωση του κτηρίου όπου στεγάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι το Λονδίνο εξασφάλισε χθες την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται στη Σκοτία η σύνοδος κορυφής της G8, παρουσία των ηγετών των πλουσιοτέρων κρατών του πλανήτη.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον επιστρέφει εσπευσμένα από τη Σιγκαπούρη, ενω ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ , που φιλοξενεί τους G8 στο Γκλενήγκλς της Σκοτίας, αναμένεται να κάνει δηλώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v