Wall: Πτωτικές τάσεις λόγω πετρελαίου (upd)

Πτωτικά κινείται η Wall Street, μετά την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου σε νέα επίπεδα-ρεκόρ πάνω από τα 61 δολάρια ανά βαρέλι. Κέρδη στην Ευρώπη.

Πτωτικά κινείται η Wall Street, μετά την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου σε νέα επίπεδα-ρεκόρ πάνω από τα 61 δολάρια ανά βαρέλι. Κέρδη στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η τιμή του ”μαύρου χρυσού” κυμαίνεται στα 61,30 δολάρια, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για τυφώνες που ενδέχεται να διακόψουν τις παραγωγικές διαδικασίες.

Παράλληλα, η ανακοίνωση της Challenger Gray & Christmas ότι οι απολύσεις στις ΗΠΑ έφθασαν τον Ιούνιο σε υψηλό 17 μηνών εντείνει τις ανησυχίες για τις ”αντοχές” της οικονομίας.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Morgan Stanley μετά την είδηση ότι ο John Mack που επέστρεψε στην εταιρία ως διευθύνων σύμβουλος θα λαμβάνει τουλάχιστον 25 εκατ. δολάρια ετησίως.

Υποχώρηση εμφανίζει ο τίτλος της General Electric με αφορμή την ανακοίνωση ότι η εμπορική μονάδα της θα αγοράσει εξοπλισμό 1 δισ. δολαρίων από την CIT Group.

Πτωτικά κινούνται εταιρίες του κλάδου εστιατορίων όπως η Darden Restaurants και η IHOP Corp μετά τα σχόλια αναλυτή της Raymond James ότι οι υψηλές πετρελαϊκές τιμές θα περιορίσουν τη δυνατότητα κατανάλωσης των πελατών τους. Παράλληλα οι μετοχές του κλάδου υποβαθμίστηκαν σε ”outperform” από ”strong buy”.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Oracle η οποία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να εξαγοράσει την ProfitLogic Inc. προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται από καταστήματα λιανικής.

Κέρδη για την μετοχή της Federated Investors μετά τη σύσταση για ”αγορές” από τον αναλυτή της AG Edward & Sons, Jeffrey Hopson ο οποίος διατύπωσε θετικά σχόλια για τις προοπτικές της εταιρίας.

Θετική η εικόνα της Amgen. Η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα ερευνών για το σκεύασμά της Aranesp κατά της αναιμίας ήταν θετικά.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.278 μονάδες με απώλειες 0,90%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,41%, στις 2.070 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,76%, στις 1.195 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο αποκόμισε κέρδη 0,76% στις 5.229,60 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,26% στις 4.615,49 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 0,64% στις 4.279,95 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v