Ανοδική κίνηση πυροδοτούν τα macro στη Wall

Ήπιες ανοδικές τάσεις κυριαρχούν στην αμερικανική αγορά, με τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις να ενισχύουν την αισιοδοξία των επενδυτών, σε μια συνεδρίαση που οι αναλυτές προειδοποιούν για χαμηλό όγκο συναλλαγών, λόγω της εθνικής εορτής της Ανεξαρτησίας και της αργίας στη Wall τη Δευτέρα.

Ήπιες ανοδικές τάσεις κυριαρχούν στην αμερικανική αγορά, με τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις να ενισχύουν την αισιοδοξία των επενδυτών, σε μια συνεδρίαση που οι αναλυτές προειδοποιούν για χαμηλό όγκο συναλλαγών, λόγω της εθνικής εορτής της Ανεξαρτησίας και της αργίας στη Wall τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, σε υψηλά έτους διαμορφώνεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό δείκτη του Πανεπιστημίου του Michigan. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan διαμορφώνεται στο 96 από 94,8 στις αρχές Ιουνίου και 86,9 το Μάιο. Η αγορά προσδοκούσε υποχώρηση του μεγέθους στο 94,5.

Εν τω μεταξύ, ο βιομηχανικός δείκτης ISM ενισχύεται στο 53,8 από 51,4 τον Ιούνιο. Η αγορά περίμενε διαμόρφωση του μεγέθους στα ίδια επίπεδα.

Ο Art Hogan, αναλυτής της Jefferies & Co. χαρακτηρίζει ανεξήγητο το χθεσινό ξεπούλημα στη Wall Street μετά την απόφαση για αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve στο 3,25%. ”Η Fed δεν έκανε κάτι το οποίο δεν είχε υποδηλώσει”, εξήγησε, προβλέποντας ότι οι επενδυτές θα επιστρέψουν σε ένα πιο λογικό και θετικό πλαίσιο σήμερα.

Τα πρόσημα στο ταμπλώ της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς έγιναν αρνητικά μετά την ανακοίνωση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας, καθώς οι επενδυτές περίμεναν κάποια ένδειξη ότι θα σταματήσουν οι αυξήσεις επιτοκίων, μετά από εννέα συνεχόμενες αυξήσεις 25 μονάδων βάσης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Hogan, ο όγκος συναλλαγών αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χαμηλός σήμερα αλλά και όλη την επόμενη εβδομάδα, καθώς πολλοί ”παίκτες” της αγοράς προτιμούν αυτή την περίοδο για τις διακοπές τους.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι προειδοποιήσεις κερδοφορίας από τις 3Μ και Pixar αναμένεται να προκαλέσουν υποχώρηση των τιμών των μετοχών τους.

Η Citigroup επισημαίνει ότι θα καταχωρήσει κέρδη ύψους 2 δισ. δολ. στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου από την πώληση της θυγατρικής Travelers Life and Annuity στην Metlife.

Εν τω μεταξύ, η UBS υποβάθμισε τους τίτλους της PepsiCo και Pepsi Bottling Group σε ”neutral” από ”buy”, αποδίδοντας την αρνητική αναθεώρηση στην εντατικοποίηση του ανταγωνισμού από την Coca Cola.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.320,05 μονάδες με κέρδη 0,45%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,16%, στις 2.060,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,30%, στις 1.194,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,86% στις 5.156,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,66% στις 4.257,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.612,08 μονάδες με κέρδη 0,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v