ΗΠΑ: Επιβράδυνση εισοδημάτων, δαπανών το Μάιο

Επιβράδυνση εμφανίζει ο ρυθμός ενίσχυσης των αμερικανικών εισοδημάτων και καταναλωτικών δαπανών το Μάιο, όπως αποκαλύπτει σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας, τη στιγμή που οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας εμφανίζουν αναπάντεχη πτώση, ενώ υποχώρηση εμφανίζει και ο βιομηχανικός δείκτης PMI Ιουνίου.

ΗΠΑ: Επιβράδυνση εισοδημάτων, δαπανών το Μάιο
Επιβράδυνση εμφανίζει ο ρυθμός ενίσχυσης των αμερικανικών εισοδημάτων και καταναλωτικών δαπανών το Μάιο, όπως αποκαλύπτει σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας.

Ειδικότερα, τα προσωπικά εισοδήματα ενισχύθηκαν κατά 0,2% το Μάιο ενώ οι δαπάνες παρέμειναν στάσιμες. Η αγορά προσδοκούσε ισχυρότερη αύξηση, κατά 0,4%.

Παράλληλα, ο βιομηχανικός δείκτης Chicago PMI σημείωσε ελαφριά υποχώρηση στο 53,6 από 54,1 τον προηγούμενο μήνα και εκτιμήσεων της αγοράς για ενίσχυση στο 55.

Εν τω μεταξύ, αναπάντεχη υποχώρηση εμφανίζουν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου. Ειδικότερα, συμπληρώθηκαν 310.000 αιτήσεις, έναντι 316.000 την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, τη στιγμή που οι αναλυτές περίμεναν ενίσχυση στις 325.000 αιτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v