Πετρέλαιο: Τα options ”δείχνουν” τιμή 80 δολάρια

Οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να αυξηθούν έως τα 80 δολάρια ανά βαρέλι μέχρι το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με τις ενδείξεις από τα προθεσμιακά συμβόλαια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Πετρέλαιο: Τα options ”δείχνουν” τιμή 80 δολάρια
Οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να αυξηθούν έως τα 80 δολάρια ανά βαρέλι φέτος, σύμφωνα με τις ενδείξεις από τα προθεσμιακά συμβόλαια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι ο OPEC δεν θα παράγει αρκετό πετρέλαιο ώστε να αποκαταστήσει τυχόν ελλείψεις στην προσφορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το New York Mercantile Exchange, υπάρχουν 6.900 συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης (options) που δίνουν τη δυνατότητα στους αγοραστές να αγοράσουν πετρέλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου προς 80 δολάρια το βαρέλι, σε σύγκριση με 77 συμβόλαια που υπήρχαν σε μέσο όρο τον Ιανουάριο.

Κατά τους αναλυτές της Deutsche Bank, υπάρχει πιθανότητα 21% το πετρέλαιο να κινείται στα 75 δολάρια όταν λήξει το συμβόλαιο Δεκεμβρίου.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτιναχθεί 53% στο τελευταίο 12μηνο, καθώς επικρατούν ανησυχίες ότι οι παραγωγοί και τα διυλιστήρια δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση για βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης και τα υπόλοιπα παράγωγα του αργού πετρελαίου.

Στο συμβόλαιο Νοεμβρίου οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν 2,8% σήμερα το πρωί στο Τόκιο. Η αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης παραμένει κλειστή λόγω αργίας, έχοντας σημειώσει άνοδο 4% στα 58,75 δολάρια ανά βαρέλι την Παρασκευή. Το Brent στο Λονδίνο στο συμβόλαιο Αυγούστου κινείται με ελαφρά άνοδο 0,2% στα 57,65 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v