Κέρδη-ρεκόρ για την Alcoa στο β’ τρίμηνο

Τα καλύτερα τριμηνιαία κέρδη στην ιστορία της ανακοίνωσε η Alcoa, ύστερα από ένα μεγάλο σερί απογοητευτικών τριμήνων, καθώς η μεγαλύτερη παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο μειώνει θέσεις εργασίας για να περιορίσει τις δαπάνες.

Κέρδη-ρεκόρ για την Alcoa στο β’ τρίμηνο
Τα καλύτερα τριμηνιαία κέρδη στην ιστορία της ανακοίνωσε η Alcoa, μεταστρέφοντας το σερί των απογοητευτικών τριμήνων που είχε προηγηθεί, σε μια περίοδο που η μεγαλύτερη παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο μειώνει θέσεις εργασίας για να περιορίσει τις δαπάνες.

Τα κέρδη-ρεκόρ β’ τριμήνου δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της εκτίναξης των εσόδων κατά 13%, η οποία αποδίδεται εν μέρει στη δυνατή ζήτηση για εμπορικά οχήματα, αεροναυπηγική και κατασκευές.

Τα αποτελέσματα υποστήριξαν επίσης η πώληση του μεριδίου της Alcoa σε νορβηγική μεταλλευτική εταιρία κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο, καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 460 εκατ. δολάρια έναντι 404 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 6,8 δισ. δολάρια, από 6,1 δισ. δολάρια πέρυσι, χάρη στα υψηλά επίπεδα ζήτησης και τιμών του αλουμινίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v