Αξιοσημείωτα κέρδη στη Wall Street

Με αξιοσημείωτα κέρδη ολοκλήρωσε την εβδομάδα η Wall Street, με τις μακροοικονομικές ειδήσεις από το μέτωπο της απασχόλησης να βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Με αξιοσημείωτα κέρδη ολοκλήρωσε την εβδομάδα η Wall Street, με τις μακροοικονομικές ειδήσεις από το μέτωπο της απασχόλησης να βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα στα μακροοικονομικά νέα, κατά 146.000 ενισχύθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, έναντι εκτιμήσεων για δημιουργία 194.000. Ωστόσο τα στοιχεία δεν απογοήτευσαν τους επενδυτές, που θεώρησαν ότι υποβοηθείται η ανάπτυξη δίχως όμως να εντείνονται οι πληθωριστικές πιέσεις. Εξάλλου στο χαμηλότερο σημείο από το Σεπτέμβριο του 2001, ήτοι στο 5,0% μειώθηκε η ανεργία τον Ιούνιο, ενώ το Μάιο ανήλθε στο 5,1%.

Παράλληλα αύξηση 0,1% σημείωσαν τα αποθέματα χονδρικής Μαΐου. Τον Απρίλιο ενισχύθηκαν κατά 0,7%. Στο μεταξύ πτώση 1,7% κατέγραψε η καταναλωτική πίστη Μαΐου, διαμορφούμενη στα 3 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, στα επίπεδα των 60 δολαρίων ανά βαρέλι διατηρούνται οι πετρελαϊκές τιμές, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν περαιτέρω άνοδο, αφού νέος τυφώνας πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικό.

Στα εταιρικά νέα ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Alcoa, που κατέγραψε αύξηση κερδών και πωλήσεων στο α΄ εξάμηνο του 2005, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Accenture, που ανακοίνωσε κέρδη α΄ εξαμήνου υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η μετοχή της General Electric, κατόπιν report της Morgan Stanley, που υποστήριζε ότι οι τίτλοι της εταιρίας διαθέτουν σημαντικό περιθώριο ανόδου.

Στον αντίποδα πτώση κατέγραψε η μετοχή της Siebel Systems, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε προς τους επενδυτές, προβλέποντας ότι τα αποτελέσματα του β΄ οικονομικού της τρίμηνου δε θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς.

To δικαίωμα του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 9,58 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες 2,34%, ενώ το ADR της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 0,56%, στα 7,11 δολάρια. Πτώση 0,54% για το δικαίωμα ης 3Ε, στα 27,38 δολάρια.

Στις 10.449 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με κέρδη 1,43%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,79%, στις 2.112 μονάδες. Κέρδη 1,17% για τον S&P, τις 1.211 μονάδες.

Στο μεταξύ με κέρδη 1,43% ”έκλεισε” ο FTSE 100, στις 5.232 μονάδες, ενώ άνοδο 1,5% σημείωσε ο Dax, στις 4.597 μονάδες, Κέρδη 1,89% για τον Cac, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.300 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v