Ήπια αποκομιδή κερδών στη Wall Street

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, με τους επενδυτές να διασφαλίζουν τα κέρδη του των τελευταίων ημερών, ελλείψει οικονομικών στοιχείων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά.

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, με τους επενδυτές να διασφαλίζουν τα κέρδη του των τελευταίων ημερών, ελλείψει οικονομικών στοιχείων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου ανακάμπτει και πάλι, προσεγγίζοντας τα 59,5 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης, ενώ το δολάριο υποχωρεί έναντι των βασικών νομισμάτων της συναλλαγματικής αγοράς, καθώς οι ”παίκτες” προετοιμάζονται για την αυριανή δημοσιοποίηση των στοιχείων για το εμπορικό έλλειμμα της χώρας.

”Η εικόνα για σήμερα εμφανίζεται μεικτή. Δεν υπάρχουν οικονομικές ειδήσεις που θα κατευθύνουν την αγορά και είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε αποκομιδή κερδών μετά από το ράλι πλέον του 3% τις τελευταίες ημέρες” τονίζει ο Tom Hougaard, αναλυτής της City Index στο Λονδίνο.

Από τις επιμέρους επιχειρηματικές ανακοινώσεις ξεχωρίζει η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου της PepsiCo, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα κέρδη δευτέρου τριμήνου της εταιρίας αναψυκτικών ανήλθαν σε 1,19 δισ. δολ., αυξημένα κατά 13% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα της PepsiCo διαμορφώθηκαν σε 7,7 δισ. δολ. καταγράφοντας αύξηση 9%. Η εταιρία δήλωσε πεπεισμένη ότι θα πετύχει τους στόχους κερδοφορίας που έχει θέσει για το σύνολο της χρήσης.

Η τράπεζα TD Banknorth ανακοίνωσε πως εξαγοράζει την Hudson United Bancorp έναντι 1,9 δισ. δολ. σε ρευστό και μετοχές. Σύμφωνα με το τίμημα που καταβάλλει η τράπεζα, θέτει premium 14% σε σχέση με την χθεσινή τιμή κλεισίματος της Hudson United.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.502,05 μονάδες με απώλειες 0,17%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,21%, στις 2.131,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί 0,09%, στις 1.217,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιες πτωτικές τάσεις διαμορφώνονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,27% στις 5.228,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,15% στις 4.315,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.654,08 μονάδες με απώλειες 0,18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v