Wall: Ανοδικές τάσεις λόγω πετρελαίου και τριμήνων

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, λόγω της υποχώρησης που εμφανίζουν οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” αλλά και λόγω της αισιοδοξίας για την εταιρική κερδοφορία τόσο κατά το δεύτερο τρίμηνο όσο και στο σύνολο του έτους. Κέρδη στην Ευρώπη.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, λόγω της υποχώρησης που εμφανίζουν οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” αλλά και λόγω της αισιοδοξίας για την εταιρική κερδοφορία τόσο κατά το δεύτερο τρίμηνο όσο και στο σύνολο του έτους. Κέρδη στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές του πετρελαίου στην αμερικανική αγορά υποχωρούν στα 58,60 δολάρια ανά βαρέλι καθώς ο τυφώνας Dennis άφησε ανέγγιχτες τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και προκάλεσε λιγότερες καταστροφές από ό,τι αναμενόταν.

”Τα κέρδη είναι πιθανότατα ελαφρώς καλύτερα των αναμενόμενων για το 2005” επισήμανε ο Michael Bee, της Boyd Watterson Asset Management. ”Η οικονομία συνεχίσει να βρίσκεται σε σταθερό έδαφος και υπάρχει αρκετά καλή ανάπτυξη στις πωλήσεις και την παραγωγικότητα” πρόσθεσε.

Παράλληλα, ώθηση σε δεικτοβαρείς μετοχές δίνουν οι εκθέσεις ξένων οίκων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Procter & Gamble μετά την αναβάθμισή της από την Prudential Equity Group σε ”overweight” από ”neutral weight”, εκτιμώντας ότι η εταιρία θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη και ισχυρότερη μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Gillette Co.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της DuPont, με αφορμή τα θετικά σχόλια της Deutsche Bank η οποία διατήρησε τη σύσταση ”αγοράς”, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει την ”δυνατή εν εξελίξει μετατροπή” της εταιρίας σε μία επιχείρηση με υψηλή ανάπτυξη και αποδόσεις.

Μικρή ενίσχυση για τον τίτλο της Merck, που κάλυψε το χαμένο έδαφος, καθώς ξεκίνησε το Τέξας η επιλογή των ενόρκων για την δίκη σχετικά με το φάρμακο της εταιρίας Vioxx, η κυκλοφορία του οποίου έχει σταματήσει.

Ενισχύεται η μετοχή της Mylan Laboratories η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή κατά το προηγούμενο τρίμηνο ήταν τουλάχιστον 24 σεντς, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 19 σεντς.

Σε επίπεδο κλάδων οι εταιρίες τεχνολογίας ενισχύονται με τις επιχειρήσεις ημιαγωγών, Διαδικτύου και πληροφορικής να εμφανίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Παράλληλα, η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών έχει θετικό αντίκτυπο στις μετοχές αεροπορικών εταιριών. Αντίθετα, πιέσεις προκαλούνται στις μετοχές εταιριών ενέργειας και παρεμφερών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.498 μονάδες με κέρδη 0,47%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,76%, στις 2.129 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,36%, στις 1.216 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,19% στις 5.242,40 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 1,42% και διαμορφώθηκε στις 4.663,38 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 0,49% στις 4.321,56 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v