Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν έπεισε τους διευθυντές της Unocal η Cnooc

Η Cnooc δεν κατόρθωσε να πείσει τα συμβούλιο διευθυντών της Unocal να υποστηρίξουν την πρόταση εξαγοράς της αμερικανικής εταιρίας από την κινεζική, καθώς δεν αύξησε την προσφορά της για 18,5 δισ. δολάρια σε ρευστό.

Δεν έπεισε τους διευθυντές της Unocal η Cnooc
Η Cnooc δεν κατόρθωσε να πείσει τα συμβούλιο διευθυντών της Unocal να υποστηρίξουν την πρόταση εξαγοράς της αμερικανικής εταιρίας από την κινεζική, καθώς δεν αύξησε την προσφορά της για 18,5 δισ. δολάρια σε ρευστό, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cnooc, Fu Chengyu, είχε το ελεύθερο από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας να αυξήσει την προσφορά στα 69 δολάρια ανα μετοχή σε ρευστό από 67.

Επέλεξε όμως να παρακαταθέσει 2,5 δισ. δολάρια για να καλύψει την Unocal έναντι τυχόν προσφυγής από τους μετόχους σε περίπτωση που αποτύχει η πώληση στην κινεζική εταιρία.

Η Cnooc, τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Κίνας, αναθεώρησε την πρόταση εξαγοράς σε μια προσπάθεια να πείσει τα διευθυντικά στελέχη της Unocal ώστε να στρέψουν την στήριξή τους υπέρ της κινεζικής πρότασης έναντι ανταγωνιστικής προσφοράς 16,3 δισ. δολαρίων που προσφέρει η Chevron.

Ο Fu έχει περιθώριο έως τις 10 Αυγούστου, όταν ψηφίσουν επί της πρότασης της Chevron οι μέτοχοι της Unocal, για να καταθέσει υψηλότερη προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v