Οι θετικές ειδήσεις ωθούν τη Wall

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street καθώς η ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων, τα θετικά νέα για τον πληθωρισμό, τα καλά αποτελέσματα της Apple ενισχύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αμερικανική οικονομία, ενώ παράλληλα οι πετρελαϊκές τιμές υποχωρούν. Κέρδη στην Ευρώπη με τον DAX ”μία ανάσα” από το επίπεδο των 4.700 μονάδων.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street καθώς η ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων, τα θετικά νέα για τον πληθωρισμό, τα καλά αποτελέσματα της Apple ενισχύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αμερικανική οικονομία, ενώ παράλληλα οι πετρελαϊκές τιμές υποχωρούν. Κέρδη στην Ευρώπη με τον DAX ”μία ανάσα” από το επίπεδο των 4.700 μονάδων.

Ειδικότερα, αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Ιούνιο, με τον δομικό πληθωρισμό να ενισχύεται μόλις κατά 0,1%. Οι αναλυτές περίμεναν ενίσχυση τόσο του πληθωρισμού όσο και του δομικού πληθωρισμού κατά 0,2%.

Παράλληλα, αυξημένες κατά 1,7% εμφανίζονται οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο. Η αγορά περίμενε αύξηση κατά 1% έναντι συρρίκνωσης των πωλήσεων κατά 0,5% τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια στιγμή, υποχώρηση στα επίπεδα των 58 δολαρίων εμφανίζουν οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” καθώς σύμφωνα με νεότερες προβλέψεις η τροπική καταιγίδα Έμιλι δεν θα ”χτυπήσει” τελικά τον Κόλπο του Μεξικού γεγονός που θα βοηθήσει στην ταχύτερη αποκατάσταση της παραγωγής στην περιοχή.

”Οι επενδυτές δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν καλύτερο συνδυασμό ειδήσεων σήμερα, που να περιλαμβάνουν γενικά αυξημένα εταιρικά αποτελέσματα, καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία και υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών κάτω από τα 60 δολάρια” σχολίασε ο Michael Sheldon, ανώτερος αναλυτής της Spencer Clarke LLC.

Ενισχύεται η μετοχή της General Motors μετά την αναβάθμιση της σύστασης από τη Lehman, στο πλαίσιο μία ευρύτερης αναβάθμισης του τομέα αυτοκινήτων και ανταλλακτικών.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για μετοχές του τομέα λιανεμπορίου μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Κέρδη για την μετοχή της Apple η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της πενταπλασιάστηκαν στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο, λόγω των ισχυρών πωλήσεων του i-Pode.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Advanced Micro Devices η οποία εμφάνισε αναπάντεχη αύξηση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο.

Θετική η εικόνα της Google μετά τις εκτιμήσεις της Lehman Brothers ότι τα έσοδα κατά το τέταρτο τρίμηνο αλλά και την επόμενη διετία θα είναι υψηλότερα των αναμενόμενων καθώς η εταιρία αποκομίζει από τη μηχανή αναζήτησης περισσότερα από όσα χρειάζονται για την επέκταση της. Ο ξένος οίκος αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 350 δολάρια από τα 275 δολάρια.

Ανάλογη η κίνηση της Motorola μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή στα 23 από 21 δολάρια από την Credit Suisse First Boston.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται οι μετοχές εταιριών ενέργειας όπως η Exxon Mobil και η Conoco Phillips λόγω της υποχώρησης των πετρελαϊκών τιμών.

Πτωτικά κινούνται οι τίτλοι των Fifth Thrid Bancorp και Marriott International οι οποίες παρουσίασαν μείωση κερδών στο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.621 μονάδες με κέρδη 0,61%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,36%, στις 2.151 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,16%, στις 1.225 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,26% στις 5.259,70 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,41% στις 4.699,27 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 0,63% στις 4.370,88 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v