Citigroup: Επένδυση 50 εκ. δολ. σε …απολυμένο!

Η Citigroup έδωσε στον Thomas W. Jones 50 εκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει τη δική του εταιρία κεφαλαίων εξαγορών, έξι μήνες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος Charles Prince τον απέλυσε από επιχείρηση διαχείρισης κεφαλαίων του τραπεζικού ομίλου.

Citigroup: Επένδυση 50 εκ. δολ. σε …απολυμένο!
Η Citigroup έδωσε στον Thomas W. Jones 50 εκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει τη δική του εταιρία κεφαλαίων εξαγορών, έξι μήνες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος Charles Prince τον είχε εκδιώξει από την ιαπωνική επιχείρηση διαχείρισης κεφαλαίων του τραπεζικού ομίλου.

Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός είναι ο μόνος εξωτερικός επενδυτής του TWJ Capital Opportunity Fund I του Jones, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στις 22 Ιουνίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Ο 56χρονος Jones έβαλε 10 εκατ. δολάρια από δικά του χρήματα και άνοιξε την επιχείρηση στο Κονέκτικατ τον Απρίλιο.

Μολονότι γίνεται όλο και πιο συχνό το φαινόμενο οι οίκοι της Wall Street να αγοράζουν μερίδια σε hedge funds και κεφάλαια εξαγορών που στήνουν πρώην τραπεζίτες και χρηματιστές, η επένδυση της Citigroup στον Jones είναι ασυνήθιστη, γιατί ο Jones δεν έφυγε με τη θέλησή του από την εταιρία.

Η 7ετής καριέρα του στη Citigroup έληξε άδοξα τον Οκτώβριο μετά από σκάνδαλο στη γιαπωνέζικη μονάδα ιδιωτικών τραπεζικών επιχειρήσεων που επέβλεπε, το οποίο επέφερε κόστος 244 εκατ. δολαρίων στον όμιλο.

Η Citigroup αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v