Θετικές μακροοικονομικές ειδήσεις στις ΗΠΑ

Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Ιούνιο, με τον δομικό πληθωρισμό να ενισχύεται μόλις κατά 0,1%. Οι αναλυτές περίμεναν ενίσχυση τόσο του πληθωρισμού όσο και του δομικού πληθωρισμού κατά 0,2%. Εντυπωσιακή ανάκαμψη, κατά 1,7% των λιανικών πωλήσεων. Η είδηση επιδρά ευεργετικά στη Wall Street με τα futures της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς να αντιδρούν ανοδικά.

Θετικές μακροοικονομικές ειδήσεις στις ΗΠΑ
Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Ιούνιο, με τον δομικό πληθωρισμό να ενισχύεται μόλις κατά 0,1%. Οι αναλυτές περίμεναν ενίσχυση τόσο του πληθωρισμού όσο και του δομικού πληθωρισμού κατά 0,2%.

Επισημαίνεται ότι ο δομικός πληθωρισμός, σε αυτά τα επίπεδα, βρίσκεται ακριβώς στη μέση της ”ζώνης εφησυχασμού” της Federal Reserve. Οι ενεργειακές τιμές υποχώρησαν κατά 0,5% και οι τιμές των τροφίμων ενισχύθηκαν κατά 0,1%.

Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώνεται στο 2,5% τον Ιούνιο, έναντι 2,8% το Μάιο, με τον δομικό πληθωρισμό να περιορίζεται στο 2%. Οι αναλυτές αποδίδουν την εξομάλυνση των πληθωριστικών πιέσεων στην μείωση της τιμής του πετρελαίου στο εξεταζόμενο διάστημα.

Παράλληλα, αυξημένες κατά 1,7% εμφανίζονται οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο. Η αγορά περίμενε αύξηση κατά 1% έναντι συρρίκνωσης των πωλήσεων κατά 0,5% τον προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, αύξηση εμφανίζουν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Ιουλίου. Συμπληρώθηκαν 336.000 αιτήσεις έναντι εκτιμήσεων για 322.000 αιτήσεις και προηγούμενης μέτρησης στις 319.000 αιτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v