Θετικά πρόσημα στη Wall λόγω macro

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τελικά και οι τρεις βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να επικεντρωθούν στην αναπάντεχη συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος και τα καλά εταιρικά νέα, με τον Dow Jones να αγγίζει ενδοσυνεδριακά και τα υψηλά τριών εβδομάδων. Άνοδος στην Ευρώπη, στα υψηλά 3ετίας DAX και CAC 40.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τελικά και οι τρεις βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να επικεντρωθούν στην αναπάντεχη συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος και τα καλά εταιρικά νέα, με τον Dow Jones να αγγίζει ενδοσυνεδριακά και τα υψηλά τριών εβδομάδων. Άνοδος στην Ευρώπη, στα υψηλά 3ετίας DAX και CAC 40.

Ειδικότερα, η είδηση της κατά 2,8% συρρίκνωσης του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ το Μάιο αλλά και τα θετικά σχόλια της Sanford C. Berstein & Co. για τη μετοχή της International Business Machines στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια των συναλλαγών τον Dow, ενώ πιο νευρική ήταν η κίνηση των Nasdaq και S&P 500 που πραγματοποίησαν αρκετές εναλλαγές προσήμου.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν και οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” οι οποίες μετά τα μικτά στοιχεία για την πορεία των αποθεμάτων πετρελαίου και βενζίνης αλλά και υπό την ”απειλή” μίας νέας τροπικής καταιγίδας στον Κόλπο του Μεξικού έφθασαν μέχρι και το επίπεδο των 61 δολαρίων.

Κέρδη αποκόμισε η IBM με αφορμή τα σχόλια του αναλυτή της Sanford C. Bernstein, Toni Sacconaghi, ο οποίος εκτίμησε ότι η μετοχή μπορεί να φθάσει μέσα σε ένα έτος στα 95 δολάρια, ενώ αναβάθμισε τη σύσταση για τον τίτλο σε ”outperform” από ”market perform”.

Ανοδικά κινήθηκε ο τίτλος της Harley-Davidson η οποία ανακοίνωσε ενισχυμένα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους επισημαίνοντας ότι αναμένει αυξημένες πωλήσεις λιανικής, ειδικά στην Ευρώπη.

Ενισχύθηκε η μετοχή της Altria Group, μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου από τη JP Morgan στα 76 δολάρια από τα 71 δολάρια. Ανάλογη η εικόνα της Bank of America η οποία αναβαθμίστηκε από την Morgan Stanley.

Υποχώρηση εμφάνισε ο τίτλος της Advanced Micro η οποία, σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένεται να παρουσιάσει κατά το δεύτερο τρίμηνο απώλειες 5 σεντς ανά μετοχή.



Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές εταιριών υγείας και φαρμάκων. Πτώση σημείωσε η μετοχή της HCA, της μεγαλύτερης αλυσίδας νοσοκομείων στις ΗΠΑ καθώς ο αριθμός των ανασφάλιστων ασθενών στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο σημείωσε αύξηση ενώ αντίθετα μειώθηκε ο αριθμός των ατόμων που εισήχθησαν στα νοσοκομεία.

Ανάλογη εικόνα παρουσίασαν οι μετοχές των Health Management Associates, Universial Health Services, Triad Hospitals και Tenet Healthcare Corp.

Αρνητική η εικόνα της Abbott Laboratories η οποία ανακοίνωσε ότι για το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 56-58 σεντς, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 60 σεντς ανά μετοχή.

Κινητικότητα παρουσίασε ο τίτλος της Apple. Η εταιρία ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

To δικαίωμα του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 9,89 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 1,30%, ενώ το ADR της Εθνικής Τράπεζας παρέμεινε αμετάβλητο στα 7,15 δολάρια. Κέρδη 1,71% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 28,59 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.557,39 μονάδες με κέρδη 0,41%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε οριακά ανοδικά κατά 0,04%, στις 2.144,11 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,09% στις 1.223,29 μονάδες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ενδοσυνεδριακά ο Dow Jones άγγιξε τα υψηλά τριών εβδομάδων στις 10.564 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,55% στις 4.245,90 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 0,58% στις 4.679,89 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,69% στις 4.343,62 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v