Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαρές στη Wall, νέο υψηλό έτους για Nadsaq

Κέρδη στη Wall Street με τον Dow σε υψηλό 4 μηνών, το Nasdaq να καταγράφει νέο υψηλό έτους και τον S&P στα υψηλά 4 ετών καθώς τα θετικά macro και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα της Apple ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία ενώ στο θετικό κλίμα συνέβαλε και η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών. Άνοδος στην Ευρώπη, μία ”ανάσα” από τις 4.700 μονάδες ο DAX.

Κέρδη στη Wall Street με τον Dow σε υψηλό 4 μηνών, το Nasdaq να καταγράφει νέο υψηλό έτους και τον S&P στα υψηλά 4 ετών καθώς τα θετικά macro και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα της Apple ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία ενώ στο θετικό κλίμα συνέβαλε και η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών. Άνοδος στην Ευρώπη, μία ”ανάσα” από τις 4.700 μονάδες ο DAX.

”Οι επενδυτές δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν καλύτερο συνδυασμό ειδήσεων σήμερα, που να περιλαμβάνουν γενικά αυξημένα εταιρικά αποτελέσματα, καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία και υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών κάτω από τα 60 δολάρια” σχολίασε ο Michael Sheldon, ανώτερος αναλυτής της Spencer Clarke LLC.

Ειδικότερα, αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Ιούνιο, με τον δομικό πληθωρισμό να ενισχύεται μόλις κατά 0,1%. Οι αναλυτές περίμεναν ενίσχυση τόσο του πληθωρισμού όσο και του δομικού πληθωρισμού κατά 0,2%.

Παράλληλα, αύξηση κατά 1,7% παρουσίασαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο, ενώ η αγορά ανέμενα αύξηση κατά 1% έναντι συρρίκνωσης των πωλήσεων κατά 0,5% τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια στιγμή, η είδηση ότι η τροπική καταιγίδα Έμιλι αλλάζει κατεύθυνση και πιθανότατα δεν θα ”χτυπήσει” τον Κόλπο του Μεξικού οδήγησε χαμηλότερα, στα επίπεδα των 58 δολαρίων, τις τιμές του ”μαύρου χρυσού” καθώς αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για ταχύτερη αποκατάσταση της παραγωγής στην περιοχή.

Η πτώση των πετρελαϊκών τιμών ευνόησε τις μετοχές αεροπορικών εταιριών, ωστόσο είχε αρνητικό αντίκτυπο σε μετοχές εταιριών ενέργειας όπως η Exxon Mobil.

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της General Motors η οποία αναβαθμίστηκε από την Lehman Brothers, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης αναβάθμισης του τομέα αυτοκινήτων και ανταλλακτικών οχημάτων.

Κέρδη αποκόμισε η μετοχή της Apple η οποία εμφάνισε πενταπλάσια κέρδη λόγω των ισχυρών πωλήσεων του i-Pode.

Θετική η εικόνα της Advanced Micro Devices η οποία εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο εκπλήσσοντας τους αναλυτές που προέβλεπαν απώλειες.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για μετοχές πληροφορικής με αφορμή τα αποτελέσματα της Apple, ενώ ικανοποιητική εικόνα εμφάνισε και ο κλάδος των ημιαγωγών.

Ανοδικό ράλι για τη μετοχή της Visteon Corp. που αναβαθμίστηκε σε ”overweight” από ”underweight” από την Lehman Brothers, η οποία αύξησε και την τιμή-στόχο για τον τίτλο στα 10 από τα 7 δολάρια.

Πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος της Knight-Ridder, που παρουσίασε πτώση κερδών κατά 14% στο τρίμηνο, ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα της Marriott International, τα αποτελέσματα της οποίας δεν ικανοποίησαν την αγορά.

To δικαίωμα του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 9,67 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 1,73%, ενώ το ADR της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 0,28% στα 7,12 δολάρια. Κέρδη 1,40% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 28,95 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμoρφώθηκε στις 10.628,89 μονάδες με κέρδη 0,68%, επίπεδο που αποτελεί υψηλό 4 μηνών, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,41%, στις 2.152,82 μονάδες, σημειώνοντας νέο υψηλό έτους (2.152,15 μονάδες στις 3 Ιανουαρίου), και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,26%, στις 1.226,50 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο 2001.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,26% στις 5.259,70 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,41% στις 4.699,27 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 0,63% στις 4.370,88 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v