Συσσώρευση στα νέα υψηλά στη Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, παρά τα θετικά μηνύματα από το μέτωπο της οικονομίας, του πληθωρισμού αλλά και των επιχειρήσεων, με την κερδοφορία της General Electric να ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, παρά τα θετικά μηνύματα από το μέτωπο της οικονομίας, του πληθωρισμού αλλά και των επιχειρήσεων, με την κερδοφορία της General Electric να ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες.

Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούνιο, παρά την αύξηση της τιμής του πετρελαίου στο διάστημα αυτό, τη στιγμή που η αγορά περίμενε ότι θα σημειώσουν αύξηση 0,4%. Εν τω μεταξύ, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε κάμψη κατά 0,2% έναντι εκτιμήσεων για οριακή ενίσχυση κατά 0,1%.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές παραγωγού εμφανίζονται αυξημένες κατά 3,6%.

Εν τω μεταξύ, ισχυρή ανάκαμψη εμφανίζει η μεταποιητική δραστηριότητα, όπως αποτυπώνεται στο δείκτη Empire. O δείκτης διαμορφώνεται στο 23,9 από 10,5 τον προηγούμενο μήνα, συνεχίζοντας την ανάκαμψη από το -11,1 του Μαϊου.

Κατά 0,9% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούνιο σύμφωνα με το σχετικό δείκτη, έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση κατά 0,4%. Πρόκειται για την ισχυρότερη μηνιαία μεταβολή από τον Φεβρουάριο του 2004.

Τα αποθέματα των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Μάιο έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,2%.

Η General Electric ανακοίνωσε αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, με τα κέρδη ανα μετοχή να διαμορφώνονται σε 44 σεντς, όπως περίμεναν οι αναλυτές, με κύκλο εργασιών 41,6 δισ. δολ.

Εκτενή αναδιάρθρωση αναμένεται να ανακοινώσει εντός της επόμενης εβδομάδας η Hewlett Packard, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγές εντός της εταιρίας. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι περικοπές προσωπικού ενδέχεται να ανέλθουν έως και σε 15.000 εργαζόμενους.

Η McDonalds ανακοίνωσε ότι περιμένει κερδοφορία της τάξεως των 42 σεντς ανά μετοχή στο δεύτερο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 48 σεντς.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.638,05 μονάδες με κέρδη 0,09%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,01%, στις 2.152,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,05%, στις 1.227,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις παρουσιάζουν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,54% στις 5.231,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,03% στις 4.372,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.710,08 μονάδες με κέρδη 0,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v