Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall

Σταθεροποιητικά σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η Wall Street παρά τα καλά μακροοικονομικά νέα, ενώ η ανακοίνωση της General Electric για ευθυγράμμιση της κερδοφορίας της με τις προβλέψεις των αναλυτών και οι χαμηλότερες των αναμενόμενων προβλέψεις της Symbol Technologies δεν ικανοποιούν τους επενδυτές. Μικτές τάσεις στην Ευρώπη.

Σταθεροποιητικά σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η Wall Street παρά τα καλά μακροοικονομικά νέα, ενώ η ανακοίνωση της General Electric για ευθυγράμμιση της κερδοφορίας της με τις προβλέψεις των αναλυτών και οι χαμηλότερες των αναμενόμενων προβλέψεις της Symbol Technologies δεν ικανοποιούν τους επενδυτές. Μικτές τάσεις στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούνιο, παρά την αύξηση της τιμής του πετρελαίου στο διάστημα αυτό, τη στιγμή που η αγορά περίμενε ότι θα σημειώσουν αύξηση 0,4%. Εν τω μεταξύ, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε κάμψη κατά 0,2% έναντι εκτιμήσεων για οριακή ενίσχυση κατά 0,1%.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές παραγωγού εμφανίζονται αυξημένες κατά 3,6%.

Παράλληλα, ισχυρή ανάκαμψη εμφανίζει η μεταποιητική δραστηριότητα, όπως αποτυπώνεται στο δείκτη Empire. O δείκτης διαμορφώνεται στο 23,9 από 10,5 τον προηγούμενο μήνα, συνεχίζοντας την ανάκαμψη από το -11,1 του Μαϊου.

Κατά 0,9% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούνιο σύμφωνα με το σχετικό δείκτη, έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση κατά 0,4%. Πρόκειται για την ισχυρότερη μηνιαία μεταβολή από τον Φεβρουάριο του 2004.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, μερίδα των επενδυτών επιλέγει τη στάση αναμονής καθώς την επόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Άλαν Γκρίνσπαν θα καταθέσει στο Κογκρέσο, ενώ αναμένονται ακόμη περισσότερες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων. Η εξαμηνιαία ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη αναμένεται να δώσει μία εικόνα για την κατεύθυνση της οικονομίας και των επιτοκίων.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της General Electric, τα κέρδη ανα μετοχή της οποίας διαμορφώνονται σε 44 σεντς, όπως περίμεναν οι αναλυτές, με κύκλο εργασιών 41,6 δισ. δολαρίων.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Symbol Technologies, η οποία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 425-430 εκατ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 440 εκατ. δολάρια.

Υποχωρεί ο τίτλος της Chiron Corp. καθώς οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές ζήτησαν νέα μελέτη πριν προχωρήσουν στην έγκριση του φαρμάκου Pulminiq.

Αρνητική η εικόνα της Citigroup μετά την ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος της εταιρίας Robert Willumstad υπέβαλε την παραίτησή του.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινείται η μετοχή της McDonald’s η οποία προέβλεψε ότι τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ δικαστική απόφαση επιτρέπει και πάλι την εισαγωγή καναδικών κρεάτων προς κατανάλωση στις ΗΠΑ, μετά από διετή απαγόρευση.

Κέρδη για την Hewlett Packard η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει εκτενή αναδιάρθρωση, με τις περικοπές προσωπικού να φθάνουν έως και τους 15.000 εργαζόμενους.

Ενισχύεται ο τίτλος της Cintas Corp. μετά τις προβλέψεις της εταιρίας για το 2006 που έκαναν λόγο για 1,95-2,05 δολάρια κέρδη ανά μετοχή, ενώ τα κέρδη των 48 σεντς του τέταρτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.615 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,13%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,15%, στις 2.149 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει μικρή πτώση κατά 0,11%, στις 1.225 μονάδες.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,55% στις 5.230,80 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 0,29% στις 4.712,90 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε οριακά κατά 0,07% στις 4.373,77 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v