Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΒΜ: Καλή ”εισαγωγή” στα τεχνολογικά αποτελέσματα

Ικανοποίησαν την αγορά τα αποτελέσματα της International Business Machines δημιουργώντας μια καλή ”εισαγωγή” για τα αποτελέσματα των υπολοίπων τεχνολογικών επιχειρήσεων που ακολουθούν μέσα στην εβδομάδα (Intel και Yahoo! σήμερα).

ΙΒΜ: Καλή ”εισαγωγή” στα τεχνολογικά αποτελέσματα
Ικανοποίησαν την αγορά τα αποτελέσματα της International Business Machines και η μετοχή της τρίτης ισχυρότερης τεχνολογικής επιχείρησης στον κόσμο ενισχύθηκε σε υψηλότερα επίπεδα, δημιουργώντας μια πολύ καλή ”εισαγωγή” για τα αποτελέσματα των υπολοίπων τεχνολογικών επιχειρήσεων που ακολουθούν μέσα στην εβδομάδα.

Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα β’ τριμήνου η Intel και η Yahoo!

Η ΙΒΜ, μεγαλύτερη εταιρία υπηρεσιών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο και Νο2 στα λογισμικά, ανακοίνωσε αύξηση κερδών 6,6%. Οι τρεις μεγάλες μονάδες του ομίλου είχαν κέρδη υψηλότερα από τα αναμενόμενα.

Η εταιρία, που έχει κεφαλαιοποίηση 132 δισ. δολαρίων, κέρδισε περισσότερους πελάτες στο εξεταζόμενο τρίμηνο, καθησυχάζοντας της ανησυχίες που είχε εμπνεύσει προ τριμήνου, όταν ανακοίνωσε αποτελέσματα χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Η ΙΒΜ ανακοίνωσε αύξηση κερδών στα 1,85 δισ. δολάρια ή 1,14 δολ. ανά μετοχή από 1,74 δισ. δολάρια ή 1,01 δολ. ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι πωλήσεις μειώθηκαν 3,6% στα 22,3 δισ. δολάρια.

Πλην των κερδών από την πώληση της επιχείρησης προσωπικών υπολογιστών στην κινεζική Lenovo και τις δαπάνες για έναν δικαστικό διακανονισμό και τις περικοπές θέσεων εργασίας, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,12 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές περίμεναν λιγότερα κέρδη, της τάξης των 1,03 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v