Ford: Κάμψη κερδών 19% λόγω πτώσης πωλήσεων ΗΠΑ

Η Ford Motor ανακοίνωσε κάμψη της τάξης του 19% στα κέρδη, καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων στις ΗΠΑ. Πλην των εφ άπαξ δαπανών και κερδών, τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα πάντως από τα αναμενόμενα.

Ford: Κάμψη κερδών 19% λόγω πτώσης πωλήσεων ΗΠΑ
Η Ford Motor ανακοίνωσε κάμψη της τάξης του 19% στα κέρδη, καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων στις ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη της Νο2 αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ μειώθηκαν στα 946 εκατ. δολάρια ή 47 σεντς ανά μετοχή έναντι 1,17 δισ. δολάρια ή 57 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Πλην συγκεκριμένων δαπανών και κερδών, ο όμιλος αναμενόταν να εξασφαλίσει 33 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με έρευνα της Thomson Financial. Σε αυτή τη βάση, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 936 εκατ. δολάρια ή 47 σεντς ανά μετοχή, ιδιαίτερα δηλαδή ικανοποιητικά.

Η Ford επιβραδύνθηκε με εφ άπαξ δαπάνη για την διάσωση του προμηθευτή της Visteon και για περικοπές θέσεων εργασίας στην μονάδα πολυτελών οχημάτων στη Βόρειο Αμερική και την Ευρώπη.

Οι πωλήσεις της Ford στο β’ τρίμηνο στις ΗΠΑ μειώθηκαν 4% καθώς η Toyota Motor και η General Motors προσέλκυσαν πελάτες προσφέροντας οχήματα πιο οικονομικά στην καύση βενζίνης, καθώς και χαμηλότερες τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v