”Σκοντάφτει” στο τρίμηνο της Citigroup η Wall

Αδύναμο ξεκίνημα πραγματοποιεί η Wall Street, καθώς τα χαμηλότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Citigroup εγείρουν γενικότερες ανησυχίες σχετικά με την εταιρική κερδοφορία, αν και εν μέρει αντισταθμίζονται από την καλή εικόνα της Bank of America.

Αδύναμο ξεκίνημα πραγματοποιεί η Wall Street, καθώς τα χαμηλότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Citigroup εγείρουν γενικότερες ανησυχίες σχετικά με την εταιρική κερδοφορία, αν και εν μέρει αντισταθμίζονται από την καλή εικόνα της Bank of America.

Τα κέρδη της Citigroup, της μεγαλύτερης εταιρίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εκτινάχθηκαν στα 5,07 δισ. δολάρια ή 97 σεντς ανά μετοχή, έναντι 1,14 δισ. δολαρίων ή 22 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, ωστόσο οι αναλυτές περίμεναν 5,3 δισ. δολάρια ή 1,02 δολάρια ανά μετοχή.

Αναλυτές αποδίδουν τη ραγδαία αύξηση των κερδών στη μείωση του κόστος για τους δικαστικούς και ρυθμιστικούς συμβιβασμούς του ομίλου.

Πιέσεις αναμένεται να δεχθεί η Guidant Corp. η οποία ανακοίνωσε ότι εννέα μοντέλα από τους καρδιακούς βηματοδότες που κατασκευάζει ενδέχεται να χρειαστεί να αντικατασταθούν καθώς η εταιρία έχει λάβει αναφορές για 69 συσκευές που ”απέτυχαν”. Το γεγονός πιθανόν να οδηγήσει σε ανάκληση του προϊόντος.

Ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλωθεί για τη μετοχή της Bank of America η οποία εμφάνισε κατά το δεύτερο τρίμηνο αύξηση καθαρών κερδών κατά 12%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο μέτωπο των εταιρικών deals τα βλέμματα στρέφονται στην Maytag Corp. για την οποία η Whirlpool Corp. ανακοίνωσε ότι προσφέρει 1,35 δισ. δολάρια, προσφορά υψηλότερα από εκείνη της κινεζικής Haier και ενός γκρουπ του οποίου ηγείται η Ripplewood Holdings.

Θετική αναμένεται η κίνηση της 3M, η οποία παρουσίασε κέρδη ύψους 776 εκατ. δολαρίων ή 1 δολαρίου ανά μετοχή, έναντι 773 εκατ. δολαρίων ή 97 σεντς ανά μετοχή, τα οποία ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών. Παράλληλα η εταιρία αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή στο σύνολο του 2005 στα 4,20-4,25 δολάρια έναντι 4,15-4,25 δολαρίων πριν.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η JP Morgan υποβάθμισε τη σύσταση της για τη μετοχή της Tenet Healthcare σε ”underweight” από ”neutral”, προβλέποντας αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά την λειτουργική ικανότητα της εταιρίας.

Σε υποβάθμιση της σύστασης για τις μετοχές των Marathon Oil Corp. και Occidental Petroleum Corp. από ”buy” σε ”hold” προχώρησε η Citigroup επισημαίνοντας ότι οι τίτλοι ”έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους”.

Στο -0,23% και τις 10.615 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,24% σημειώνει ο Nasdaq στις 1.225 μονάδες. Απώλειες της τάξης του 0,21% εμφανίζει ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v