Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup:Μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση κερδών

Χαμηλότερη των εκτιμήσεων, αν και εντυπωσιακή, ήταν η αύξηση κερδών της Citigroup για το β΄ τρίμηνο του 2005, καθώς τα αποτελέσματα του ομίλου ευνοήθηκαν από τα μειωμένα έξοδα για συμβιβασμούς. Ανησυχία από τις δηλώσεις του CEO για ”το χειρότερο κλίμα των τελευταίων ετών”.

Citigroup:Μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση κερδών
Χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κέρδη β΄ τριμήνου ανακοίνωσε η Citigroup, αν και η ετήσια αύξηση ήταν εντυπωσιακή.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εκτινάχθηκαν στα 5,07 δισ. δολάρια ή 97 σεντς ανά μετοχή, έναντι 1,14 δισ. δολαρίων ή 22 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές περίμεναν 5,3 δισ. δολάρια ή 1,02 δολάρια ανά μετοχή.

Αναλυτές αποδίδουν τη ραγδαία αύξηση των κερδών στη μείωση του κόστος για τους δικαστικούς και ρυθμιστικούς συμβιβασμούς του ομίλου.

Η Citigroup ευνοήθηκε από την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου Charles Prince να αυξήσει τις νομικές παρακαταθήκες της επιχείρησης κατά 5 δισ. δολάρια στην περσινή περίοδο. Ο ίδιος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου, έκανε λόγο για το χειρότερο περιβάλλον των τελευταίων ετών στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου.

Διαθέτοντας αυτά τα κεφάλαια, η Citigroup δεν χρειάστηκε να υποβαθμίσει τα κέρδη της για συμβιβασμούς με τις δικαστικές και ρυθμιστικές αρχές, όπως ο συμβιβασμός των 2 δισ. δολαρίων που επετεύχθη με τους μετόχους της Enron τον περασμένο μήνα.

Τα κέρδη αυξήθηκαν πολύ λιγότερο σε σύγκριση με τα 5,34 δισ. δολάρια που θα είχε εξασφαλίσει η Citigroup στην περσινή περίοδο, εξαιρουμένων των 4,95 δισ. δολαρίων σε νομικές παρακαταθήκες. Τα έσοδα στο τρέχον τρίμηνο μειώθηκαν στα 20,2 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τα 21,6 δισ. δολάρια που περίμεναν οι αναλυτές.

Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley ανακοίνωσαν μείωση κερδών β’ τριμήνου σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της μείωσης των κερδών από τις επιχειρήσεις σταθερού εισοδήματος, και οι αναλυτές προειδοποιούν ότι το περιβάλλον ”παραμένει δύσκολο για τις επενδυτικές τράπεζες εν γένει”, όπως αναφέρει αναλυτής της Lehman Brothers.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v