Περικοπές 14.500 θέσεων εργασίας ανήγγειλε η H-P

Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής εκτυπωτών, θα προχωρήσει σε περικοπές 14.500 θέσεων εργασίας, εφαρμόζοντας το βαρύτερο πρόγραμμα απολύσεων από το 2002, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος Mark Hurd προσπαθεί να κατεβάσει το κόστος στα επίπεδα των ανταγωνιστών.

Περικοπές 14.500 θέσεων εργασίας ανήγγειλε η H-P
Η Hewlett-Packard, μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής εκτυπωτών, θα προχωρήσει σε περικοπές 14.500 θέσεων εργασίας, εφαρμόζοντας το βαρύτερο πρόγραμμα απολύσεων από το 2002, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος Mark Hurd προσπαθεί να κατεβάσει το κόστος στα επίπεδα των ανταγωνιστών.

Οι περικοπές αντιπροσωπεύουν το 10% των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης και κινούνται στο μέσον της κλίμακας των 10 με 25 χιλιάδων που περίμεναν οι αναλυτές.

Οι απολύσεις θα γίνουν στα επόμενα έξι τρίμηνα και, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό πρόγραμμα του ομίλου, θα δημιουργήσουν ”οικονομίες” της τάξης των 1,9 δισ. δολαρίων το χρόνο.

Η Hewlett-Packard, που απασχολεί τριπλάσιο αριθμό εργαζομένων από την μεγάλη ανταγωνίστριά της, την Dell, εξασφάλισε πέρσι 529 χιλιάδες δολάρια ανά εργαζόμενο, σε σύγκριση με 891 χιλιάδες της Dell.

Οι περισσότερες περικοπές θέσεων θα επιβληθούν στα τμήματα υποστήριξης, όπως ανθρώπινων πόρων και οικονομικής διαχείρισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v