Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα Yahoo! και Intel

Η Intel, η ισχυρότερη εταιρία κατασκευής ημιαγωγών στον κόσμο, και η Yahoo!, η ιστοσελίδα με τις περισσότερες επισκέψεις, ανακοίνωσαν αποτελέσματα που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των επενδυτών.

Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα Yahoo! και Intel
Η Intel, η ισχυρότερη εταιρία κατασκευής ημιαγωγών στον κόσμο, και η Yahoo!, η ιστοσελίδα με τις περισσότερες επισκέψεις, ανακοίνωσαν αποτελέσματα που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των επενδυτών, πιέζοντας χαμηλότερα τις μετοχές του κλάδου σε όλες τις αγορές και απογοητεύοντας τις ελπίδες για τα μελλοντικά τεχνολογικά κέρδη.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τη θετική εικόνα που είχε δημιουργήσει νωρίτερα με την ανακοίνωση της χρήσης τριμήνου η ΙΒΜ.

Η Yahoo δήλωσε ότι τα κέρδη β’ τριμήνου αυξήθηκαν έξι φορές, καθώς πούλησε περισσότερες διαφημίσεις στο Διαδίκτυο.

Εκτός των πωλήσεων που ”περνούν” σε άλλες ιστοσελίδες, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 875,1 εκατομμύρια δολάρια, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 882,7 εκατ. δολ., αλλά και της ίδιας της Yahoo! για 895 εκατ. δολάρια.

Η Intel ανακοίνωσε αύξηση κερδών β’ τριμήνου 16%, καθώς η ζήτηση για φορητούς υπολογιστές ώθησε τις πωλήσεις σε επίπεδα-ρεκόρ.

Οι επενδυτές ανησύχησαν για τα καθαρά περιθώρια κέρδους του ομίλου, που διαμορφώθηκαν στο 56,4% έναντι του αναμενόμενου 57%. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,03 δισ. δολάρια έναντι 1,76 δισ. δολαρίων ένα χρόνο πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v