Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Οι αυξήσεις επιτοκίων πρεπει να συνεχιστούν

Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε φάση ”διατηρήσιμης επέκτασης” και τα θετικά νέα θα συνεχιστούν εφόσον η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ εξακολουθήσει να ωθεί τα επιτόκια υψηλότερα, με μέτριους ρυθμούς, τόνισε ο διοικητής της Fed Άλαν Γκρίνσπαν στην ομιλία του στο Κογκρέσο.

Fed: Οι αυξήσεις επιτοκίων πρεπει να συνεχιστούν
Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε φάση ”διατηρήσιμης επέκτασης” και τα θετικά νέα θα συνεχιστούν εφόσον η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ εξακολουθήσει να ωθεί τα επιτόκια υψηλότερα, με μέτριους ρυθμούς, τόνισε ο διοικητής της Fed Άλαν Γκρίνσπαν στην ομιλία στο Κογκρέσο.

”Η βασική πρόβλεψη μας για τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ είναι διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης και ελεγχόμενες πληθωριστικές πιέσεις” δήλωσε ο κορυφαίος αμερικανός τραπεζίτης.

Προκειμένου να διατηρηθεί αυτή η πρόβλεψη, η Fed πρέπει να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων, επισήμανε.

Ο επικεφαλής της Fed επισήμανε τρεις ”σημαντικούς παράγοντες αβεβαιότητας” που θα μπορούσαν να αλλάξουν την προοπτική της οικονομίας και την πολιτική της Τράπεζας, τον πληθωρισμό, τις ενεργειακές τιμές και τη συμπεριφορά των μακροπρόθεσμων επιτοκίων.

Όπως δήλωσε, τα χαμηλά μακροπρόθεσμα επιτόκια τροφοδοτούν μία έκρηξη κατοικιών στις ΗΠΑ, ενώ οι χαμηλές μακροπρόθεσμες αποδόσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν κινδύνους στις χρηματοοικονομικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v