Νευρικότητα στη Wall λόγω αποθεμάτων (update)

Χάνουν τα αρχικά τους κέρδη οι βασικοί δείκτες στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η ανακοίνωση της αρνητικής μεταβολής των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ προβληματίζει τους επενδυτές.

Χάνουν τα αρχικά τους κέρδη οι βασικοί δείκτες στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η ανακοίνωση της αρνητικής μεταβολής των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ προβληματίζει τους επενδυτές.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια στα 327,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουνίου. Την ίδια στιγμή, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 200.000 βαρέλια στα 215,9 εκατ. βαρέλια. Το πετρέλαιο τιμάται στα 58,85 δολάρια το βαρέλι στο ενεργό συμβόλαιο futures στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας οριακή υποχώρηση.

Σημαντικές πιέσεις, με την μετοχή της να υποχωρεί πλέον του 3%, δέχεται η Ford Motor, μετά την προειδοποίηση κερδοφορίας που εξέδωσε εχθές, μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Η επενδυτική τράπεζα Μorgan Stanley ανακοίνωσε κάμψη των καθαρών κερδών δευτέρου τριμήνου κατά 24% στα 928 εκ. δολ. με παράλληλη υποχώρηση του κύκλου εργασιών κατά 9% στα 6 δισ. δολ.

Εν τω μεταξύ, η Coca Cola Co. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφθασαν σε συμφωνία αναφορικά με τις εμπορικές πρακτικές της αμερικανικής εταιρίας, θέτοντας τέλος σε μια εξαετή διαμάχη. Δεν επιβλήθηκε πρόστιμο στην Coca Cola, αλλά δεν θα μπορεί πλέον να προχωρά σε συμφωνίες αποκλειστικότητας ή εκπτώσεις και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα ισχυρά εμπορικά της σήματα για την προώθηση των ασθενέστερων.

Εν τω μεταξύ, η απόφαση για διάθεση του 20% των ψυγείων της για την τοποθέτηση ανταγωνιστικών προϊόντων αναμένεται να έχει ευνοϊκή επίδραση στα αποτελέσματα της ανταγωνιστικής PepsiCo.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η First Albany υποβάθμισε τη μετοχή της Hewlett Packard σε ”neutral” από ”buy”, λόγω ακριβής αποτίμησης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.596,05 μονάδες με απώλειες 0,03%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,26%, στις 2.085,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,03%, στις 1.213,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οριακά κέρδη εμφανίζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,36% στις 5.100,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,16% στις 4.228,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.615,08 μονάδες με κέρδη 0,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v