Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street

Διστακτικότητα και οριακές μεταβολές χαρακτηρίζουν την δραστηριότητα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, σε μια ημέρα που η προσοχή των επενδυτών δείχνει παραμένει στραμμένη στο πετρέλαιο, ελλείψει άλλων παραγόντων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το χρηματιστηριακό κλίμα.

Διστακτικότητα και οριακές μεταβολές χαρακτηρίζουν την δραστηριότητα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, σε μια ημέρα που η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στο πετρέλαιο, ελλείψει άλλων παραγόντων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το χρηματιστηριακό κλίμα.

Ειδικότερα, οι τιμές του πετρελαίου εμφανίζουν μικρή υποχώρηση σήμερα, μετά την αναρρίχησή τους στο επίπεδο-ρεκόρ των 59,52 ευρώ, αλλά και μετά τις προσδοκίες για ανακοίνωση αύξησης της παραγωγής εκ μέρους του ΟΠΕΚ έως το τέλος της εβδομάδας. Αυτή την ώρα, το αργό πετρέλαιο κινείται στα 59,25 δολ. το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Επισημαίνεται ότι στις 15 Ιουνίου ο ΟΠΕΚ συμφώνησε να αυξήσει την παραγωγή κατά 1,8% και να διπλασιάσει την αύξηση, αν η τιμή του αργού παραμείνει πάνω από τα 50 δολάρια για επτά ημέρες.



”Η Wall Street εμφανίζει όλα τα σημάδια μιας αγοράς που είναι ικανοποιημένη στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Τα άσχημα νέα προκαλούν ελάχιστες πωλήσεις και τα θετικά νέα, ελάχιστες αγορές”, επισημαίνει ο Tom Hougaard, αναλυτής της βρετανικής City Index.

Εν τω μεταξύ, η κατασκευαστική Lennar Corp. αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή εντός του τρέχοντος έτους κατά 9%, αποδίδοντας την ενίσχυση των προβλέψεών της στην έντονη ζήτηση. Η μετοχή της ενισχύεται κατά 4,3%.

Η Maytag Corp. η οποία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της έναντι 2,1 δισ. δολ. από την Ripplewood Holdings, έλαβε προσφορά από τις Bain, Blackstone και την κινεζική Haier, υψηλότερη κατά 15%.

Ανοδική κίνηση στην τιμή της μετοχής της Unocal προκαλούν έντονες φήμες στην αγορά για κίνηση εξαγοράς της από την κινεζική CNOOC.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.608,05 μονάδες με απώλειες 0,01%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,02%, στις 2.088,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,08%, στις 1.215,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιες θετικές τάσεις εμφανίζονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,18% στις 5.081,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,57% στις 4.217,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.607,08 μονάδες με κέρδη 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v