Wall: Οριακά πτωτικά με το πετρέλαιο στο επίκεντρο

Οριακές απώλειες στη Wall Street καθώς παρά τις ανησυχίες που δημιούργησε η κίνηση του πετρελαίου πάνω από τα 59 δολάρια, πλησιάζοντας προς το κλείσιμο το ενδιαφέρον για εταιρίες τεχνολογίας αλλά και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας βοήθησε στο να καλυφθεί κάποιο από το χαμένο έδαφος. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

Οριακές απώλειες στη Wall Street καθώς παρά τις ανησυχίες που δημιούργησε η κίνηση του πετρελαίου πάνω από τα 59 δολάρια, πλησιάζοντας προς το κλείσιμο το ενδιαφέρον για εταιρίες τεχνολογίας αλλά και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας βοήθησε στο να καλυφθεί κάποιο από το χαμένο έδαφος. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

Η αγορά πραγματοποίησε αρνητικό ξεκίνημα καθώς η έντονα ανοδική κίνηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού” σε επίπεδα-ρεκόρ ενίσχυσε τις ανησυχίες ότι τα υψηλότερα ενεργειακά κόστη θα επηρεάσουν αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη.

Παράλληλα, στο μέτωπο των macro, ο ”δείκτης των δεικτών” εμφάνισε το Μάιο νέα υποχώρηση κατά 0,5% έναντι της κάμψης 0,2% που είχε σημειώσει τον Απρίλιο, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,2%.

”Η αγορά υποχωρούσε νωρίτερα καθώς πλησιάζαμε τα 60 δολάρια ανά βαρέλι, ωστόσο οι επενδυτές λένε πως έχουν μάθει να ζουν με τις υψηλές τιμές του πετρελαίου” σχολίασε ο Al Goldman ανώτερος αναλυτής στρατηγικής αγορών της AG Edwards.

”Η τάση της οικονομίας είναι ακόμη ανοδική, τα εταιρικά αποτελέσματα εξακολουθούν να δίνουν τάση και η γενικότερη αποτίμηση της αγοράς είναι λογική” πρόσθεσε.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Cablevision Systems, όπου η οικογένεια Dolan, που έχει τον έλεγχο της εταιρίας, κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά των υπολοίπων μετοχών, με το deal να τιμάται στα 7,9 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Cablevision σημείωσε άνοδο.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των ”αντίπαλων” εταιριών Comcast και Time Warner.

Υποχώρηση σημείωσαν οι τίτλοι της Google και της EBay. H Google Inc. ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να λανσάρει μία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία πληρωμών προκειμένου να ανταγωνιστεί την αντίστοιχη υπηρεσία PayPal που προσφέρει η EBay Inc.

Πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Boeing κατόπιν της ανακοίνωσης ότι ”έχασε” μία παραγγελία αξίας 6 δισ. δολαρίων από την Air Canada μετά την απόρριψη σχετικού σχεδίου περικοπής του κόστους από το αρμόδιο σωματείο πιλότων του αερομεταφορέα.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 1,54%, στα 7,03 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ σημείωσε απώλειες 1,96%, στα 9,51 δολάρια. Οριακή ενίσχυση 0,04% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,98 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχώρησε 0,13% στις 10.609,11 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε πτωτικά κατά 0,09% στις 2.088,13 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 1.216,10 μονάδες με οριακή πτώση 0,07%.

Υποχώρηση εμφάνισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 5.072,00 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,11%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κινήθηκε πτωτικά κατά 0,38% στις 4.586,86 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,65% στις 4.193,40 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v