Η άνοδος του πετρελαίου πιέζει τη Wall

Διατηρούνται οι πιέσεις στη Wall Street καθώς η κίνηση των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 59 δολάρια ανά βαρέλι εντείνει τις ανησυχίες ότι τα υψηλότερα ενεργειακά κόστη θα επηρεάσουν αρνητικά την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

Διατηρούνται οι πιέσεις στη Wall Street καθώς η κίνηση των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 59 δολάρια ανά βαρέλι εντείνει τις ανησυχίες ότι τα υψηλότερα ενεργειακά κόστη θα επηρεάσουν αρνητικά την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

Οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” στην αμερικανική αγορά διατηρούνται πάνω από τα 59 δολάρια το βαρέλι λόγω της φημολογίας που αμφισβητεί τη δυνατότητα του OPEC και τον διυλιστηρίων να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση από την Ασία και τη Βόρειο Αμερική.

Παράλληλα, στο μέτωπο των macro ο ”δείκτης των δεικτών” εμφάνισε το Μάιο νέα υποχώρηση κατά 0,5% έναντι της κάμψης 0,2% που είχε σημειώσει τον Απρίλιο, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,2%.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μετοχές εταιριών του Διαδικτύου, μετά την ανακοίνωση της Google ότι σχεδιάζει να λανσάρει μία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία πληρωμών προκειμένου να ανταγωνιστεί την αντίστοιχη υπηρεσία PayPal που προσφέρει η EBay Inc.. Οι μετοχές και των δύο εταιριών δέχονται πιέσεις.

Σημαντικές πιέσεις δέχονται οι μετοχές εταιριών του λιανικού εμπορίου όπως η Home Depot και η Lowe’s Cos.

Αρνητική η εικόνα της Boeing Co.. Η εταιρία ”έχασε” μία παραγγελία αξίας 6 δισ. δολαρίων από την Air Canada μετά την απόρριψη σχετικού σχεδίου περικοπής του κόστους από το αρμόδιο σωματείο πιλότων του αερομεταφορέα.

Κινητικότητα εμφανίζουν οι μετοχές των General Motors και Ford Motor που αναβαθμίστηκαν αμφότερες σε ”neutral” από ”sell” από την Bank of America.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την Cablevision Systems Corp. μετά τα νέα για την προσφορά της οικογένειας Dolan, που έχει τον έλεγχο της εταιρίας, για την εξαγορά και των υπολοίπων μετοχών με το σχετικό deal να τιμάται στα 7,9 δισ. δολάρια.

Το ενδιαφέρον διαχέεται και σε άλλες μετοχές του κλάδου όπως η Comcast και η Time Warner, που ενισχύονται.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,34% στις 10.586 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,15% στις 2.086 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.213 μονάδες με απώλειες 0,25%.

Υποχώρηση εμφάνισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 5.072,00 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,11%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κινήθηκε πτωτικά κατά 0,38% στις 4.586,86 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,65% στις 4.193,40 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v