Νευρικότητα στη Wall λόγω Goldman Sachs

Η μείωση των κερδών δευτέρου τριμήνου από την Goldman Sachs σε συνδυασμό με την διατήρηση του πετρελαίου στα επίπεδα των 55,6 δολαρίων το βαρέλι αλλά και την ταυτόχρονη λήξη ενεργών συμβολαίων futures (triple witching) καθιστούν νευρικούς τους επενδυτές της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς.

μείωση των κερδών δευτέρου τριμήνου από την Goldman Sachs σε συνδυασμό με την διατήρηση του πετρελαίου στα επίπεδα των 55,6 δολαρίων το βαρέλι αλλά και την ταυτόχρονη λήξη ενεργών συμβολαίων futures (triple witching) καθιστούν νευρικούς τους επενδυτές της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs ανακοίνωσε μείωση των καθαρών κερδών δευτέρου τριμήνου κατά 14% στα 865 εκ. δολ. Ο χρηματοοικονομικός οίκος, που είχε καταφέρει να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα, δεν ευθυγραμμίστηκε με τις εκτιμήσεις, γεγονός που αποτυπώνεται στη μετοχή της.

Εν τω μεταξύ, η επάνοδος της πετρελαϊκής τιμής στα επίπεδα των 55 δολαρίων το βαρέλι μετά την χθεσινή ανακοίνωση των στρατηγικών αποθεμάτων, εγείρει νέες ανησυχίες στους επενδυτές. Το ενεργό συμβόλαιο futures στη Νέα Υόρκη τιμάται αυτή τη στιγμή στα 55,61 δολάρια το βαρέλι.

Στο μέτωπο των εξαγορών, η Pfizer ανακοίνωσε την εξαγορά της ομοειδούς Vicuron Pharmaceuticals έναντι 1,19 δισ. δολ. σε ρευστό. Η τιμή της μετοχής της Vicuron εκτινάχθηκε 75% υψηλότερα στην είδηση.

Παράλληλα, εντείνονται οι φήμες στην αγορά ότι η Berkshire Hathaway του μεγιστάνα Warren Buffett ενδιαφέρεται για την εξαγορά της ελβετικής Julius Baer.

Την ίδια στιγμή, η Deutsche Bank αναβαθμίζει τη σύστασή της για την μετοχή της Ford Motor σε ”hold” από ”sell”, αποδίδοντας την αναθεώρηση στην διάθεση της θυγατρικής Hertz.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.548,05 μονάδες με απώλειες 0,16, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,04%, στις 2.074,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,05%, στις 1.205,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιες ανοδικές τάσεις κυριαρχούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,28% στις 5.033,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,25% στις 4.194,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.562,08 μονάδες με κέρδη 0,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v