Ανοδικά ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall

Με θετικό πρόσημο έκλεισε τελικώς η Wall Street σε μια συνεδρίαση στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η μετοχή της Morgan Stanley αλλά και η αύξηση των πετρελαϊκών τιμών. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε τελικώς η Wall Street σε μια συνεδρίαση στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η μετοχή της Morgan Stanley αλλά και η αύξηση των πετρελαϊκών τιμών. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα, στα επίπεδα των 55 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώθηκαν οι πετρελαϊκές τιμές, εν όψει της συνεδρίασης των κρατών – μελών του ΟΠΕΚ και με έντονη τη φημολογία ότι η παραγωγή πετρελαίου δεν θα αντεπεξέλθει στην αυξανόμενη ζήτηση.

Κέρδη σημείωσαν οι μετοχές της Morgan Stanley, μετά την ανακοίνωση ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Philip Purcell, θα αποχωρήσει έως το Μάρτιο του 2006. Παράλληλα ο διεθνής οίκος σε ξεχωριστή του ανακοίνωση προέβλεψε ότι τα κέρδη του οικονομικού β΄ τριμήνου θα κινηθούν χαμηλότερα έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Πτώση σημείωσε η μετοχή της General Μotors, με αφορμή τη φημολογία ότι θα προχωρήσει σε νέα περικοπή των τιμών για ορισμένα μοντέλα της.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Boeing που συμμετέχει στην έκθεση Air Show 2005, που πραγματοποιείται στο Παρίσι. Μάλιστα το Κατάρ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αγορά 20 Boeing 777.

Αντίθετα πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Connetics, κατόπιν της επιστολής που έλαβε από τις αρμόδιες αρχές. Η επιστολή τόνιζε ότι η εταιρία δεν θα λάβει έγκριση για να λανσάρει το νέο φαρμακευτικό της σκεύασμα για τη θεραπεία ακμής.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 0,84%, στα 7,06 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε 1,57%, στα 9,4 δολάρια. Πτώση 1,62% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,98 δολάρια.

Στις 10.522 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, με κέρδη 0,09%, ενώ κέρδη 0,29% σημείωσε ο Nasdaq, στις 2.068 μονάδες. Άνοδος 0,23% για τον S&P, στις 1.200 μονάδες.

Στο μεταξύ κέρδη 0,4% σημείωσε ο FTSE 100, στις 5.050 μονάδες, ενώ άνοδο 0,29% κατέγραψε ο Dax, στις 4.599 μονάδες. Κέρδη 0,46% για τον Cac, που έκλεισε στις 4.203 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v