Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, αφού οι νέες θετικές εκτιμήσεις της Intel για την πορεία των μεγεθών της στο β΄ τρίμηνο αντισταθμίζονται από τη νέα αύξηση των πετρελαϊκών τιμών. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, αφού οι νέες θετικές εκτιμήσεις της Intel για την πορεία των μεγεθών της στο β΄ τρίμηνο, αντισταθμίζονται από τη νέα αύξηση των πετρελαϊκών τιμών. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Eιδικότερα η Intel προέβλεψε ότι τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα β΄ τριμήνου θα κινηθούν υψηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων. Για τις πωλήσεις η τεχνολογική εταιρία προέβλεψε ότι θα ανέλθουν μεταξύ 9,1 και 9,3 δισ. δολάρια, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης 8,6 – 9,2 δισ. δολάρια.

Παράλληλα στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται η Citigroup, ύστερα από τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ της εταιρίας και μετόχων της Enron. Οι τελευταίοι είχαν μηνύσει τον αμερικανικό οίκο σχετικά με το ρόλο που είχε διαδραματίσει ως οικονομικός σύμβουλος στην Enron.

Eξάλλου, ανοδικά και στα επίπεδα των 54 δολαρίων διαμορφώνονται οι τιμές του μαύρου χρυσού με αφορμή την τροπική καταιγίδα Arlene, που όπως εκτιμάται θα δημιουργήσει προβλήματα στην παραγωγή του πετρελαίου.

Στα μακροοικονομικά νέα στα 57 δισ. δολάρια διευρύνθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Απρίλιο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι θα ανέλθουν στα 58 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 4,1%, διαμορφούμενες στα 163,4 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στη μεγαλύτερη αύξηση από το Νοέμβριο.

Στις 10.520 μονάδες κινείται ο Dow Jones καταγράφοντας κέρδη 0,18%, ενώ πτώση 0,18% σημειώνει ο Nasdaq στις 0,18% μονάδες. Κέρδη 0,03% για τον S&P, που κινείται στις 1.201 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,69% στις 5.043 μονάδες, ενώ ο Cac ενισχύεται 0,96%, στις 4.193 μονάδες. Ανοδος 0,73% για τον Dax, που κινείται στις 4.596 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v