Wall: Σε θετικό έδαφος μετά τις δηλώσεις Γκρίνσπαν

Μικρά κέρδη αποκομίζει η Wall Street καθώς η δήλωση του διοικητή της Fed Άλαν Γκρίνσπαν στο Κογκρέσο, ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα συνεχιστούν με ήπιους ρυθμούς φαίνεται να καθησυχάζει τους επενδυτές. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Μικρά κέρδη αποκομίζει η Wall Street καθώς η δήλωση του διοικητή της Fed Άλαν Γκρίνσπαν στο Κογκρέσο, ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα συνεχιστούν με ήπιους ρυθμούς φαίνεται να καθησυχάζει τους επενδυτές. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Η ομιλία του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ δεν επιφύλασσε τελικά αρνητικές εκπλήξεις καθώς η πολιτική της ήπιας αύξησης των επιτοκίων θα συνεχιστεί ενώ όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη ο κ. Γκρίνσπαν δεν φάνηκε να ανησυχεί, δηλώνοντας ότι ”έχει γερές βάσεις”.

Σε Τεχνική της Ανάλυση για τον Dow Jones, με ημερομηνία 9/6, η Εμπορική επισημαίνει ότι εάν ο δείκτης κατορθώσει να ξεπεράσει την αντίσταση των 10.560 – 10.586 μονάδων τότε αναμένεται ένα νέο ανοδικό κύμα με πιθανότερο στόχο τις 10.750 μονάδες, όπου εντοπίζεται και η επόμενη αντίσταση.

Ωστόσο εκτιμά ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις σηµαντικής επιτάχυνσης της ανοδικής τάσης σε µεσοπρόθεσµο ορίζοντα και το πιθανότερο σενάριο είναι η διατήρηση της πολύµηνης παλινδρόµησης πέριξ των 10.500 μονάδων.

Κέρδη αποκομίζουν μετοχές εταιριών ενέργειας όπως η Exxon Mobil και η ConocoPhillips οι οποίες ευνοούνται από την ανοδική κίνηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού”.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τον τίτλο της Intel. Τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον εννέα χρηματιστηριακές συμπεριλαμβανομένων των UBS και Credit Suisse First Boston έχουν ενισχύσει τις προβλέψεις τους για τα έσοδα στα περίπου 9,1 εκατ. δολάρια λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για τα μικρο-τσίπ που χρησιμοποιούνται στα laptop.

Θετική η εικόνα της Google. Η Smith Barney ανακοίνωσε ότι ξεκινά την κάλυψη της μετοχής με σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο τα 360 δολάρια.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της H&R Block η οποία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ανά μετοχή στο πρώτο τρίμηνο ύψους 3,66 δολαρίων ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν τα κέρδη στα 3,52 δολάρια ανά μετοχή.

Από τις μετοχές του Dow, μεταξύ των ”κερδισμένων” συγκαταλέγονται, μέχρι στιγμής, οι τίτλοι των Caterpillar, Altria Group, Hewlett-Packard και American International Group.

Υποχώρηση εμφανίζει η μετοχή της Delphi Corp. η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας των δικαστικών αρχών για λογιστικά λάθη. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι υπερέβαλε στις ανακοινώσεις της σχετικά με την καθαρή ρευστότητα που διαθέτει.

Πτωτικά κινείται η Xilinx. Η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία κατασκευής μικροεπεξεργαστών ανακοίνωσε ότι κατά σε ετήσια βάση κατά το πρώτο τρίμηνο το μικτό περιθώριο κέρδους θα διαμορφωθεί στο 61% λόγω εξόδων που σχετίζονται με την διαδικασία κατασκευής, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 62% μικτό περιθώριο.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,16% στις 10.493 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,54% στις 2.071 μονάδες, ενώ ο S&P 500 αποκομίζει κέρδη 0,32% και διαμορφώνεται στις 1.198 μονάδες.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,11% στις 5.009,20 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε μικρή άνοδο κατά 0,12% στις 4.562,75 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,42% στις 4.153,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v