Wall:Ανοδικές τάσεις με αιχμή τεχνολογικές μετοχές

Ανοδικές τάσεις εκδηλώνονται κατά την έναρξη των συναλλαγών στη Wall Street με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στο επίκεντρο μετά τις θετικές προβλέψεις που διατύπωσε η Texas Instruments. Πτωτικές τάσεις σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Ανοδικές τάσεις εκδηλώνονται κατά την έναρξη των συναλλαγών στη Wall Street με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στο επίκεντρο μετά τις θετικές προβλέψεις που διατύπωσε η Texas Instruments. Πτωτικές τάσεις σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Παράλληλα, πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου Nymex, οι οποίες διαμορφώνονται χαμηλότερα των 54 δολαρίων εν αναμονή των ανακοινώσεων για την πορεία των αποθεμάτων κατά την προηγούμενη εβδομάδα με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση.

Ώθηση σε μετοχές εταιριών τεχνολογίας αναμένεται να δώσουν οι θετικές προβλέψεις που ανακοίνωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Τρίτης η Texas Instruments.

Η δεύτερη κατασκευάστρια εταιρία ημιαγωγών στις ΗΠΑ εκτίμησε ότι οι πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο θα φθάσουν στα 3,12 – 3,24 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπονται στα 27-30 σεντς. Σε προηγούμενες εκτιμήσεις της τον Απρίλιο η Texas έκανε λόγο για πωλήσεις 3-3,24 δισ. δολάρια και κέρδη 25-29 σεντς ανά μετοχή.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν και οι μετοχές των IBM και Intel Corp. οι οποίες την Πέμπτη θα ανακοινώσουν τις προβλέψεις τους για τις πωλήσεις.

Η McDonald’s Corp. ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων το Μάιο κατά 1,8%, ενώ οι πωλήσεις των εστιατορίων της στις ΗΠΑ τα οποία λειτουργούν τουλάχιστον 13 μήνες εμφάνισαν βελτίωση της τάξεως του 4,2%.

Κινητικότητα αναμένεται να εμφανίσει η General Motors μετά τις ανακοινώσεις της για περικοπή τουλάχιστον 25.000 θέσεων εργασίας και κλείσιμο μονάδων αλλά και την αύξηση του ποσοστού του Kirk Kerkorian στην εταιρία από το 3,9% στο 7,2% μέσω της απόκτησης 18,9 εκατ. μετοχών.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Prudential Equity Group LLC αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Caterpillar σε ”overweight” από ”neutral weight” εκτιμώντας ότι τα έσοδα θα είναι υψηλότερα των αναμενόμενων καθώς η αυξημένη ζήτηση για εξοπλισμό θα δώσει ώθηση στις πωλήσεις ενώ τα κόστη θα μειωθούν.

Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις και εξαγορές, η επενδυτική Third Avenue Management κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της χρηματιστηριακής μονάδας Instinet Group έναντι τιμήματος 307 εκατ. δολαρίων τη στιγμή που η Silver Lake Partners έχει καταθέσει προσφορά 207,5 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,30% στις 10.514 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,30% στις 2.073 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,20% στις 1.199 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ελαφρώς πτωτικές τάσεις εκδηλώνονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,36% στις 5.007 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει πτώση 0,24% στις 4.554 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,17% στις 4.173 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v