Wall: Θετική υποδοχή στις δηλώσεις Γκρίνσπαν

Κέρδη αποκόμισε η Wall Street καθώς τα σχόλια που διατύπωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Άλαν Γκρίνσπαν τόσο για την οικονομική ανάπτυξη όσο και για την περαιτέρω νομισματική πολιτική καθησύχασαν τους επενδυτές. Μικρά κέρδη σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη, υποχώρηση στο Παρίσι.

Κέρδη αποκόμισε η Wall Street καθώς τα σχόλια που διατύπωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Άλαν Γκρίνσπαν τόσο για την οικονομική ανάπτυξη όσο και για την περαιτέρω νομισματική πολιτική καθησύχασαν τους επενδυτές. Μικρά κέρδη σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη, υποχώρηση στο Παρίσι.

Η ομιλία Γκρίνσπαν στο Κογκρέσο δεν επεφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις για την αγορά καθώς ο διοικητής της Fed δήλωσε ότι η πολιτική της ήπιας αύξησης των επιτοκίων θα συνεχιστεί, ενώ όσον αφορά την οικονομία εξέφρασε την άποψη ότι η ανάπτυξη δεν θα αντιμετωπίσει ”σοβαρότερη επιβράδυνση” από αυτή που εκδηλώθηκε στις αρχές της άνοιξης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε Τεχνική Ανάλυση για τον Dow Jones, με ημερομηνία 9/6, η Εμπορική Τράπεζα επισημαίνει ότι εάν ο δείκτης κατορθώσει να ξεπεράσει την αντίσταση των 10.560 – 10.586 μονάδων τότε αναμένεται ένα νέο ανοδικό κύμα με πιθανότερο στόχο τις 10.750 μονάδες, όπου εντοπίζεται και η επόμενη αντίσταση.

Ωστόσο εκτιμά ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις σηµαντικής επιτάχυνσης της ανοδικής τάσης σε µεσοπρόθεσµο ορίζοντα και το πιθανότερο σενάριο είναι η διατήρηση της πολύµηνης παλινδρόµησης πέριξ των 10.500 μονάδων.

Κέρδη αποκόμισαν μετοχές εταιριών πετρελαίου και ενέργειας όπως η Exxon Mobil και η ConocoPhillips ωθούμενες από την ανοδική κίνηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού” που επανήλθαν πάνω από τα 54 δολάρια το βαρέλι.

Κινητικότητα εμφάνισε και πάλι η μετοχή της Intel, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης των αναθεωρημένων προβλέψεων της για το τρέχον τρίμηνο.

Τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον εννέα χρηματιστηριακές συμπεριλαμβανομένων των UBS και Credit Suisse First Boston έχουν ενισχύσει τις προβλέψεις τους για τα έσοδα στα περίπου 9,1 εκατ. δολάρια λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για τα μικρο-τσίπ που χρησιμοποιούνται στα laptop.

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της National Semiconductor Corp. η οποία εμφάνισε κατά το τέταρτο τρίμηνο πωλήσεις ύψους 467 εκατ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 465,5 εκατ. δολάρια.

Θετική η εικόνα της Google η μετοχή της οποίας αναβαθμίστηκε σε ”buy” από την Smith Barney με νέα υψηλότερη τιμή-στόχο τα 360 δολάρια.

Από τις μετοχές του Dow, κέρδη αποκόμισαν εκείνες των Caterpillar, Altria Group, Hewlett-Packard και American International Group, ενώ στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση εμφάνισε ο τίτλος της Alcoa.

Πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Research In Motion Ltd. η οποία έχει εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με την NTP Inc..

Πιέσεις δέχθηκε η Avon Products η οποία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να δημοσιεύσει ξανά αναθεωρημένες προβλέψεις για τα μεγέθη τριμήνων. Η εταιρία σκοπεύει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου στις 25 Ιουλίου.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε 1,41% στα 7,20 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 1,50%, στα 9,45 δολάρια. Υποχώρηση 0,28% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 28,47 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 10.503,02 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,81% στις 2.076,91 μονάδες, ενώ ο S&P 500 αποκόμισε κέρδη 0,52% και διαμορφώθηκε στις 1.200,93 μονάδες.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,11% στις 5.009,20 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε μικρή άνοδο κατά 0,12% στις 4.562,75 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,42% στις 4.153,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v