Wall: Σταθεροποίηση σε θετικό έδαφος

Με τους Dow και S&P 500 σε θετικό έδαφος και το Nasdaq αμετάβλητο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street καθώς τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού που ενίσχυσαν την αισιοδοξία για κάμψη των πληθωριστικών πιέσεων αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τις πιέσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές. Μικρή υποχώρηση στην Ευρώπη.

Με τους Dow και S&P 500 σε θετικό έδαφος και το Nasdaq αμετάβλητο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street καθώς τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού που ενίσχυσαν την αισιοδοξία για κάμψη των πληθωριστικών πιέσεων αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τις πιέσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές. Μικρή υποχώρηση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά 0,6% το Μάιο, γεγονός που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην μείωση των τιμών του πετρελαίου και των υπόλοιπων βασικών εμπορευμάτων. Οι αναλυτές περίμεναν αρνητική μεταβολή της τάξεως του 0,2%.

Εν τω μεταξύ, στην έτερη μακροοικονομική ανακοίνωση της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων υποχώρησαν κατά 0,5% το Μάιο έναντι εκτιμήσεων για κάμψη κατά 0,2%, εξέλιξη που αναμένεται να οδηγήσει σε πιέσεις των τιμών των εταιριών λιανικών πωλήσεων.

Παράλληλα, ενόψει της συνεδρίασης του OPEC και με τις ανησυχίες για την κάλυψη της καλοκαιρινής ζήτησης να διατηρούνται, οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” παρέμειναν πάνω από το επίπεδο των 55 δολαρίων ανά βαρέλι.

Κέρδη αποκόμισε η General Motors μετά το δημοσίευμα της Detroit News που αναφέρει ότι η εταιρία συζητά με το αρμόδιο σωματείο εργαζομένων για την παροχή εκπτώσεων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τον τίτλο της Wal-Mart Stores, που ευνοήθηκε από την θετική τάση που επέδωσαν γενικά στον κλάδο του λιανεμπορίου οι θετικές προβλέψεις της Best Buy για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης αλλά και τα αποτελέσματα της κατά το πρώτο τρίμηνο.

Θετική η κίνηση της Commercial Federal Corp. μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της εταιρίας από την γαλλική BNP Paribas έναντι τιμήματος 1,36 δισ. δολαρίων.

Πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Boeing παρά το γεγονός ότι η εταιρία ανακοίνωσε ότι έλαβε παραγγελίες ύψους 4 δισ. δολαρίων από δύο αεροπορικούς κολοσσούς.

Πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος της Knight-Ridder, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας περιοδικών εκδόσεων στις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη ανά μετοχή στο δεύτερο τρίμηνο δεν θα ξεπεράσουν το μέγεθος του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου

Υποχώρηση εμφάνισε η μετοχή της Altria, μετά τα σχόλια της Smith Barney ότι η απόφαση του αρμοδίου δικαστηρίου να καθυστερήσει τη λήψη απόφασης σχετικά με μία υπόθεση που αφορά τα light τσιγάρα θα καθυστερήσει τη διάσπασης της εταιρίας έως το 2006.

Αρνητική η εικόνα της Google, οι πωλήσεις της οποίας για το δεύτερο τρίμηνο ενδέχεται να μην ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών τόσο όσο σε παλαιότερες περιπτώσεις λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με την Susquehanna Financial Group.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 0,85%, στα 6,99 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε 0,42%, στα 9,38 δολάρια. Πτώση 1,14% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,66 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.547,57 μονάδες με μικρά κέρδη 0,24%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έκλεισε αμετάβλητος στις 2.069,03 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,26%, στις 1.203,91 μονάδες.

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε οριακά κατά 0,07% στις 5.046,80 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,16% στις 4.591,69 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.197,74 μονάδες με απώλειες 0,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v