Ομόλογα σε τοπικά νομίσματα θα παίζει η JP Morgan

Η JP Morgan, ανταποκρινόμενη στην έντονη ζήτηση για υψηλότερες ομολογιακές αποδόσεις, επεκτείνει τις δραστηριότητές της, καλύπτοντας πλέον τα ομόλογα αναδυόμενων αγορών σε εγχώριο νόμισμα, όπως θα ανακοινώσει σήμερα, Τρίτη.

της Jennifer Hughes στη Νέα Υόρκη

Η JP Morgan επεκτείνει τις δραστηριότητές της, καλύπτοντας πλέον τα ομόλογα αναδυόμενων αγορών σε εγχώριο νόμισμα, όπως θα ανακοινώσει σήμερα, Τρίτη.

Παραδοσιακά, οι ξένοι επενδυτές αγοράζουν ομόλογα αναδυόμενων αγορών σε δολάρια ή κάποιο άλλο διεθνές νόμισμα. Ωστόσο η αναζήτηση για ενισχυμένες αποδόσεις έχει πυροδοτήσει ενδιαφέρον σε ομόλογα που διαπραγματεύονται σε εγχώριο νόμισμα. Τα εγχώρια ομόλογα που αγοράζονται από ξένους συνήθως έχουν υψηλότερη απόδοση, ως αποζημίωση για το ισοτιμιακό ρίσκο.

Τα spread ή το premium που απαιτούν οι επενδυτές για να τοποθετούνται σε ομόλογα αναδυόμενων αγορών έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αγορές αισθάνονται πιο άνετες να τοποθετούνται στην εν λόγω επενδυτική κατηγορία, ενώ έχει βελτιωθεί και η πιστωτική ποιότητα αρκετών αναδυόμενων αγορών.

Η νέα μέτρηση θα ονομάζεται JP Morgan Government Bond Index - Emerging Markets. ”Η στροφή στις περιφερειακές αγορές αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς οι επενδυτές αναζητούν τη διασπορά σε νέες κατηγορίες επενδύσεων”, επισημαίνει η Gloria Kim, επικεφαλής των προϊόντων αναδυόμενων αγορών της τράπεζας.

Η μεθοδολογία βασίζεται στους υπάρχοντες δείκτες κρατικών ομολογιών ανεπτυγμένων αγορών της τράπεζας και θα αποτελείται από κρατικά ομόλογα τακτικής διαπραγμάτευσης σε εγχώριο νόμισμα, στα οποία θα μπορούν να τοποθετούνται οι διεθνείς επενδυτές.

Οι χώρες που περιλαμβάνονται είναι: η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Τουρκία, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Κολομβία, το Μεξικό, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, η Νότιος Κορέα, το Ισραήλ και η Νότιος Αφρική.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v