Wall: Σταθεροποιητικές τάσεις εν μέσω μικτών νέων

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street μετά τις ανακοινώσεις για την πορεία των τιμών παραγωγού αλλά και τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Best Buy για το σύνολο της χρήσης που αντισταθμίζουν μέχρι στιγμής τις πιέσεις στον κλάδο μέσων ενημέρωσης και την υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων. Μικρή υποχώρηση στην Ευρώπη.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street μετά τις ανακοινώσεις για την πορεία των τιμών παραγωγού αλλά και τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Best Buy για το σύνολο της χρήσης που αντισταθμίζουν μέχρι στιγμής τις πιέσεις στον κλάδο μέσων ενημέρωσης και την υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων. Μικρή υποχώρηση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά 0,6% το Μάιο, γεγονός που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην μείωση των τιμών του πετρελαίου και των υπόλοιπων βασικών εμπορευμάτων. Οι αναλυτές περίμεναν αρνητική μεταβολή της τάξεως του 0,2%.

Εν τω μεταξύ, στην έτερη μακροοικονομική ανακοίνωση της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων υποχώρησαν κατά 0,5% το Μάιο έναντι εκτιμήσεων για κάμψη κατά 0,2%, εξέλιξη που αναμένεται να οδηγήσει σε πιέσεις των τιμών των εταιριών λιανικών πωλήσεων.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Knight-Ridder, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας περιοδικών εκδόσεων στις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη ανά μετοχή στο δεύτερο τρίμηνο δεν θα ξεπεράσουν το μέγεθος του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, οι εκδοτικές Tribune Co. και Journal Communications είδαν τα έσοδά τους να υποχωρούν κατά 1,9% και 0,1% αντίστοιχα το Μάιο.

Αρνητική η εικόνα της Google οι πωλήσεις της οποίας για το δεύτερο τρίμηνο ενδέχεται να μην ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών τόσο όσο σε παλαιότερες περιπτώσεις λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με την Susquehanna Financial Group.

Πτωτικά κινείται η F5 Networks η οποία επαναβεβαίωσε τις προβλέψεις της για κέρδη ανά μετοχή στο τρίμηνο που λήγει στις 30 Ιουνίου στα 33-34 σεντς και έσοδα 70-72 εκατ. δολάρια. Οι προβλέψεις των αναλυτών κάνουν λόγο για έσοδα 71,8 εκατ. δολάρια και κέρδη ανά μετοχή στα 34 σεντς.

Στήριξη στο Dow παρέχουν τα κέρδη που αποκομίζει η General Motors μετά το δημοσίευμα της Detroit News που αναφέρει ότι η εταιρία συζητά με το αρμόδιο σωματείο εργαζομένων για την παροχή εκπτώσεων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στον αντίποδα, υποχώρηση εμφανίζει η Altria μετά τα σχόλια της Smith Barney η οποία εκτίμησε ότι η καθυστέρηση στην λήψη δικαστικής απόφασης σχετικά με μία υπόθεση που αφορά τα light τσιγάρα θα καθυστερήσει τη διάσπασης της εταιρίας έως το 2006.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη μετοχή της Wal-Mart Stores, η οποία ευνοείται από το ενδιαφέρον για την Best Buy, η οποία προέβλεψε ότι τα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο της χρήσης θα διαμορφωθούν στα 3,25 δολάρια έναντι των 3,10 δολαρίων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε αύξηση των κερδών ανά μετοχή στο πρώτο τρίμηνο, στα 51 σεντς από 34 σεντς, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη της τάξεως των 30 σεντς.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.562 μονάδες με κέρδη 0,38%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται οριακά πτωτικά κατά 0,03%, στις 2.068 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,37%, στις 1.205 μονάδες.

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε οριακά κατά 0,07% στις 5.046,80 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,16% στις 4.591,69 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.197,74 μονάδες με απώλειες 0,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v