Η Ford σε τροχιά αποεπένδυσης από την Hertz

Η Ford προωθεί την εισαγωγή της μονάδας ενοικιάσεων αυτοκινήτων Hertz στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε και δείχνει τον δρόμο της αποεπένδυσης ύψους 6 δισ. δολαρίων για την κερδοφόρο θυγατρική.

Η Ford σε τροχιά αποεπένδυσης από την Hertz
Η Ford προωθεί την εισαγωγή της μονάδας ενοικιάσεων αυτοκινήτων Hertz στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε και δείχνει τον δρόμο της αποεπένδυσης συνολικού ύψους 6 δισ. δολαρίων για την μονάδα της.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε αρχικά ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι θέλει να ”ξεφορτώσει” την κερδοφόρο θυγατρική της και στο πλαίσιο αυτό αναζητεί αγοραστές, ενώ παράλληλα μελετά το ενδεχόμενο αρχικών δημόσιων εγγραφών για την μονάδα.

Στην αίτηση που κατέθεσε η αυτοκινητοβιομηχανία στις ρυθμιστικές αρχές χθες Δευτέρα, διαφαίνεται ότι θα προτιμήσει την επιλογή των αρχικών δημόσιων εγγραφών, μολονότι η Ford διευκρίνισε ότι δεν την δεσμεύει η αίτηση και τόνισε ότι δεν αποκλείεται το πωληθεί η Hertz εάν εμφανιστεί αγοραστής.

Η Hertz ενοικιάζει αυτοκίνητα από 7.400 υποκαταστήματα σε 150 χώρες. Δραστηριοποιείται στην επιχείρηση ενοικιάσεων από το 1918 και στην επιχείρηση εξοπλισμού ενοικιάσεων επί 40 χρόνια.

Η εισαγωγή αναμένεται να συγκεντρώσει σημαντικό ρευστό για την καταπονημένη μητρική εταιρία και την αποπληρωμή των χρεών της, που συνολικά ξεπερνούν τα 1 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v