Διατηρείται το θετικό κλίμα στo Dow (update)

Ανοδική κίνηση πραγματοποιούν οι τιμές των μετοχών στο Dow Jones, παρά την νέα αναρρίχηση των πετρελαϊκών τιμών στα 57 δολάρια το βαρέλι και την ανακοίνωση για διαμόρφωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ σε επίπεδα ρεκόρ.

Ανοδική κίνηση πραγματοποιούν οι τιμές των μετοχών στο Dow Jones , παρά την νέα αναρρίχηση των πετρελαϊκών τιμών στα 57 δολάρια το βαρέλι και την ανακοίνωση για διαμόρφωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ σε επίπεδα ρεκόρ.

Ειδικότερα, το έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλαγές ανέρχεται πλέον σε 195,1 δισ. δολ. στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έναντι τελευταίας μέτρησης στα 187 δισ. δολ. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το αμερικανικό έλλειμμα θα διαμορφωνόταν στα 190 δισ. δολ.

Επισημαίνεται ότι το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα παρουσιάζεται αυξημένο κατά 3,6% σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία ελλείμματος του τετάρτου τριμήνου του 2004, ενώ καλύπτει ένα ποσοστό 6,4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο συνεχίζει το ράλι στις ενεργειακές αγορές, με το ενεργό συμβόλαιο futures να ενισχύεται κατά 1,41% στα 57,38 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Στο μέτωπο των εξαγορών, η Bank of America συμφώνησε να αγοράσει μερίδιο 9% στην China Construction Bank έναντι 3 δισ. δολ. σε μια εξέλιξη που σηματοδοτεί την μεγαλύτερη ξένη άμεση επένδυση στον τραπεζικό κλάδο της Κίνας.

Η Corvus Capital, η οποία είχε ανακοινώσει νωρίτερα εντός της εβδομάδας ότι ενδιαφέρεται για την εξαγορά της βρετανικής ασφαλιστικής Royal & Sun Alliance, προέβη σε γραπτή δήλωση ότι δεν ενδιαφέρεται για κατάθεση προσφοράς.

Η εταιρία λιανικών πωλήσεων Circuit City Stores ανακοίνωσε ζημιές της τάξεως των 13,1 εκ. δολ. στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο, διευρύνοντας τις ζημιές της σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.609 μονάδες με κέρδη 0,29%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,10%, στις 2.086 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,29%, στις 1.214 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, κέρδη 0,65% σημείωσε ο FTSE 100, στις 5.077 μονάδες, άνοδο 0,54% κατέγραψε ο Dax, στις 4.604 μονάδες, ενώ άνοδο 0,85% σημείωσε ο Cac στις 4.220 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v