Citigroup: ”Bullish” για Wall Street, ευρωαγορές

Αισιόδοξη θέση (Bullish) για τις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας υιοθετεί η Citigroup στη μηνιαία ανάλυσή της (15/6) ”The View”, ενώ αντίθετα ουδέτερη εμφανίζεται για τη βραχυχρόνια πορεία του ευρώ.

Citigroup: ”Bullish” για Wall Street, ευρωαγορές
Αισιόδοξη θέση (Bullish) για τις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας υιοθετεί η Citigroup στη μηνιαία ανάλυσή της (15/6) ”The View”, ενώ αντίθετα εμφανίζεται ουδέτερη για τη βραχυχρόνια πορεία του ευρώ.

Αναλυτικότερα ο διεθνής οίκος προβλέπει θετική πορεία για τη Wall Street, τόσο βραχυχρόνια όσο και μακροχρόνια, επισημαίνοντας τις ελκυστικές αποτιμήσεις και τις μεγάλες συγχωνεύσεις εταιριών που λαμβάνουν χώρα.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη ο διεθνής οίκος αντλεί την αισιοδοξία του από τις προβλέψεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, ενώ τονίζει ότι οι επιχειρήσεις παρακολουθούν στενά τις δαπάνες.

Εξάλλου, οι μειώσεις των εργατικών μισθών ενισχύουν τα περιθώρια κέρδους, επισημαίνει η Citigroup, που δηλώνει ”Bullish” βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Για την Ιαπωνία ο διεθνής οίκος αναθεώρησε σε ”Bullish” την άποψή του λόγω των ελκυστικών αποτιμήσεων, των προβλέψεων για την αύξηση στα εταιρικά κέρδη και την εγχώρια ζήτηση.

Για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα η Citigroup υιοθετεί ουδέτερη στάση βραχυπρόθεσμα και αισιόδοξη μακροπρόθεσμα. Θεωρεί ότι οι περισσότερες αρνητικές ειδήσεις για το ευρώ έχουν προεξοφληθεί, ενώ τονίζει την ύπαρξη των δίδυμων ελλειμμάτων στις ΗΠΑ, που θα βαρύνουν κατά του δολαρίου.

Βραχυπρόθεσμα εκτιμά διακύμανση του ευρώ μεταξύ των 1,2 – 1,25 δολαρίων και μακροπρόθεσμα σε εύρος 1,38 - 1,4 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v