Μικρές διακυμάνσεις στη Wall

Νευρικά εξακολουθεί να κινείται η Wall Street η οποία πραγματοποιεί προσπάθειες σταθεροποίησης σε θετικό έδαφος, με το πετρέλαιο να παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών ελλείψει ειδήσεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το κλίμα στην αγορά. Άνοδος στην Ευρώπη.

Νευρικά εξακολουθεί να κινείται η Wall Street η οποία πραγματοποιεί προσπάθειες σταθεροποίησης σε θετικό έδαφος, με το πετρέλαιο να παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών ελλείψει ειδήσεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το κλίμα στην αγορά. Άνοδος στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές του πετρελαίου εμφανίζουν μικρή υποχώρηση σήμερα, διατηρώντας πάντως το επίπεδο των 59 δολαρίων ανά βαρέλι, παρά την ανακοίνωση αύξησης της παραγωγής εκ μέρους του ΟΠΕΚ έως το τέλος της εβδομάδας. Αυτή την ώρα, το αργό πετρέλαιο κινείται στα 59,70 δολ. το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

”Καθώς το πετρέλαιο πλησιάζει σε επίπεδα-ρεκόρ σίγουρα ”φρενάρει” την χρηματιστηριακή αγορά”, επισημαίνει ο Timothy Ghriskey της Solaris Asset Management στη Νέας Υόρκη.

Μικρή στήριξη στην αγορά και ειδικότερα στο Nasdaq παρέχει η αναβάθμιση των εταιριών τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας από τη Lehman Brothers.

Κέρδη αποκομίζει η Unocal Inc. μετά την είδηση που φέρει την κινεζική CNOOC Ltd. έτοιμη να καταθέσει προσφορά ύψους 20 δισ. δολαρίων σε μετρητά για την εξαγορά της εταιρίας πετρελαίου, μπαίνοντας ”σφήνα” στην προσφορά που έχει κάνει η Chevron Corp.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Caterpillar λόγω των θετικών σχολίων αναλυτή της Lehman Brothers που ανέφερε ότι μετά από συνάντηση με την ηγεσία της εταιρίας είναι ακόμη πιο σίγουρος ότι τα περιθώρια θα βελτιωθούν κατά το δεύτερο ήμισυ του 2005 και το 2006.

Θετική η κίνηση της Maytag Corp. η οποία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της έναντι 2,1 δισ. δολ. από την Ripplewood Holdings και έλαβε προσφορά από τις Bain, Blackstone και την κινεζική Haier, υψηλότερη κατά 15%.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την Louisiana-Pacific Corp.. Η TPG-Axon Capital Management, ένα νέο hedge fund εξαγόρασε ποσοστό 6,12% της εταιρίας έναντι 162,9 εκατ. δολαρίων.

Υποχωρεί η μετοχή της Nucor Corp. μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων της εταιρίας για τα κέρδη ανά μετοχή κατά το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία αναμένονται πλέον στα 1,95 έως 2,15 δολάρια.

Πιέσεις δέχεται η πλειοψηφία των μετοχών του κλάδου μεταλλουργίας.

Πτωτικά κινείται η Boeing μετά την πρόβλεψη των αναλυτών της Smith Barney ότι οι μετοχές της εταιρίας θα αρχίσουν να αποδυναμώνονται ακόμη και αν ο κολοσσός αναβαθμίσει τις προβλέψεις του για το δεύτερο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.613 μονάδες με οριακή ενίσχυση 0,04%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,24%, στις 2.093 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,06%, στις 1.215 μονάδες.

Ήπια ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,20% στις 5.082,10 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,46% και διαμορφώθηκε στις 4.608,11 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 0,68% και έκλεισε στις 4.222,02 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v