Wall: Μικτά πρόσημα ελλείψει ειδήσεων

Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street καθώς η μικρή υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου δεν ήταν αρκετή για να καθησυχάσει τους επενδυτές, οι οποίοι ελλείψει άλλων ειδήσεων ικανών να αλλάξουν το κλίμα στην αγορά, εμφανίστηκαν αρκετά επιφυλακτικοί. Άνοδος στην Ευρώπη.

Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street καθώς η μικρή υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου δεν ήταν αρκετή για να καθησυχάσει τους επενδυτές, οι οποίοι ελλείψει άλλων ειδήσεων ικανών να αλλάξουν το κλίμα στην αγορά, εμφανίστηκαν αρκετά επιφυλακτικοί. Άνοδος στην Ευρώπη.

”Όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στο πετρέλαιο” σημείωσε ο Stephen Sachs, επικεφαλής συναλλαγών στην Rydex Investments.

Οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” έχουν υποχωρήσει ελαφρώς κάτω από τα επίπεδα των 59 δολαρίων ανά βαρέλι, ενόψει των ανακοινώσεων της Τετάρτης σχετικά με την πορεία των αποθεμάτων τα οποία αναμένεται να σημειώσουν αύξηση.

Πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Boeing μετά τις προβλέψεις των αναλυτών της Smith Barney οι οποίοι εκτιμούν ότι οι τίτλοι της εταιρίας θα αρχίσουν να αποδυναμώνονται ακόμη και αν ο κολοσσός προχωρήσει σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων του για το δεύτερο τρίμηνο, κάτι που θεωρείται πιθανό.

Υποχώρηση εμφάνισε η μετοχή της Nucor Corp. μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων της εταιρίας για τα κέρδη ανά μετοχή κατά το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία αναμένονται πλέον στα 1,95 έως 2,15 δολάρια.

Μικρή στήριξη στην αγορά και ειδικότερα στο Nasdaq παρείχε η αναβάθμιση των εταιριών τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας από τη Lehman Brothers.

Κέρδη για την Hewlett-Packard καθώς η Soleil Securities ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με σύσταση ”buy”, προβλέποντας σημαντικά οφέλη από τα μέτρα μείωσης του κόστους που εφαρμόζει η εταιρία.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τον τίτλο της Caterpillar μετά τα σχόλια του Joel Tiss, αναλυτή της Lehman Brothers, ο οποίος σημείωσε ότι ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της εταιρίας είναι ακόμη πιο σίγουρος για την βελτίωση των περιθωρίων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2005 και το 2006.

Θετική η εικόνα της Lenar Corp. η οποία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή εντός του τρέχοντος έτους κατά 9%, αποδίδοντας την ενίσχυση των προβλέψεών της στην έντονη ζήτηση

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Maytag Corp.. Η εταιρία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της έναντι 2,1 δισ. δολ. από την Ripplewood Holdings και έλαβε προσφορά από τις Bain, Blackstone και την κινεζική Haier, υψηλότερη κατά 15%.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 2,56%, στα 6,85 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ σημείωσε πτώση 0,32%, στα 9,48 δολάρια. Κέρδη 1,29% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 28,26 δολάρια.



Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.599,36 μονάδες με οριακή πτώση 0,09%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,14%, στις 2.091,07 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,20%, στις 1.213,62 μονάδες.

Ήπια ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,20% στις 5.082,10 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,46% και διαμορφώθηκε στις 4.608,11 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 0,68% και έκλεισε στις 4.222,02 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v