Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρεκόρ για 3η μέρα ο Dow στην Wall Street

Η μείωση των νέων ανέργων σε χαμηλό 5ετίας στηρίζει την Wall σε πρόσθετη άνοδο, ενώ η προοπτική μείωσης των επιτοκίων ευρωζώνης εμπνέει κέρδη σε ευρωαγορές και ευρώ ($1,31). Τρίτη συνεδρίαση με ρεκόρ για τον Dow.

Η πτώση του αριθμού νέων ανέργων σε χαμηλό 5ετίας στηρίζει σε πρόσθετη άνοδο τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης και της Βρετανίας, και ειδικά η προοπτική μείωσης των επιτοκίων του ευρώ αν συνεχιστεί η ένταση της οικονομικής κρίσης, έχουν ευνοϊκή επίδραση στις ευρωαγορές.

Στην Wall Street ο δείκτης Dow Jones κινείται σε επίπεδα ρεκόρ επί τρίτη επάλληλη συνεδρίαση και κερδίζει 0,28% στις 14.336 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,16% μονάδες στις 1.544 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,14% στις 3.227 μονάδες.

Χθες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow επέκτεινε τα κέρδη του σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ ο Standard & Poor’s 500 ενισχύθηκε 1,67 μονάδες κι έκλεισε μόλις 24 μονάδες πριν το ιστορικό ρεκόρ του.

Σήμερα από το στατιστικό μέτωπο, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν ελαφρώς κατά 4.000 την περασμένη εβδομάδα. Στα ταμεία ανεργίας εμφανίστηκαν 340.000 νέοι άνεργοι. Ο μηνιαίος μέσος όρος των νέων ανέργων ήταν ο χαμηλότερος από τον Μάρτιο του 2008.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε 16,5% τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο διευρύνθηκε στα 44,45 δισ. δολάρια.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Pier 1 Imports ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 7,9%.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις από το μέτωπο των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αναμενόταν καθολικά, κράτησε σταθερό το επιτόκιο του ευρώ, απρόθυμη να δώσει περισσότερη στήριξη στην οικονομία της ευρωζώνης. Ωστόσο, η επίμονη υποτονικότητα στην οικονομία και ειδικά οι ανησυχίες για τις συνέπειες της ιταλικής πολιτικής κρίσης, κάνουν ορισμένους οικονομολόγους να προβλέπουν μείωση επιτοκίων στην συνέχεια του έτους.

Η Bank of England κράτησε το επιτόκιο της στερλίνας αμετάβλητο στο 0,5% και σταθερό το πρόγραμμα αγορών ομολόγων.

Η δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ότι συζητήθηκε περίπτωση μείωσης των επιτοκίων, δείχνει να επιβραβεύει τους αναλυτές που προβλέπουν περαιτέρω χαλάρωση της πιστωτικής πολιτικής για να τονωθεί η ανάπτυξη.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,18% στις 6.439 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,26% στις 7.94ο μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,54% στις 3.794 μονάδες.

Το ευρώ ενισχύθηκε αισθητά μετά τα σχόλια του κ. Ντράγκι για την πιστωτική πολιτική της ΕΚΤ κι έφτασε μέχρι το 1,3116 δολ. σε σύγκριση με 1,2987 στο χθεσινοβραδινό κλείσιμο. Το ενιαίο νόμισμα κινείται αυτή την ώρα στο 1,3096 δολ.

Στην Ιαπωνία οι μετοχές έκλεισαν στα καλύτερα επίπεδα 4 ετών και πλέον, ενώ οι κινεζικές μετοχές στην Σαγκάη «διόρθωσαν» μετά την χθεσινή εκτίναξη, με πτώση 1%.

Η πτώση του δολαρίου βοηθά τον χρυσό και το πετρέλαιο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v