Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακάθεκτος σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ, οδήγησαν σε κέρδη τους Dow, S&P. Οριακές απώλειες για Nasdaq. Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow. Δεν έκρυβε εκπλήξεις η Beige Book.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ, οδήγησαν σε κέρδη τους Dow, S&P. Οριακές απώλειες για Nasdaq. Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow. Δεν έκρυβε εκπλήξεις η Beige Book.

Αναλυτικά, τα επίπεδα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2012 καθώς οι νέες θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκαν κατά 198.000 έναντι αύξησης 170.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στον αντίποδα, οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιανουάριο μειώθηκαν κατά 2% έναντι αύξησης 1,8% τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη μείωση 2,2%.

Από πλευράς Fed καμία έκπληξη δεν έκρυβε η δημοσιοποίηση της Beige Book καθώς τα στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ συνεχίζουν να βλέπουν ήπια ανάπτυξη ενώ στην έκθεση επισημαίνεται η βελτίωση στην αγορά ακινήτων.

Επιπλέον η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε σήμερα την χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ έως τον Σεπτέμβριο.

Στη σημερινή συνεδρίαση, από τον δείκτη S&P αξιόλογη άνοδο σημείωσε ο βιομηχανικός και χρηματοοικονομικός κλάδος ενώ για τον δείκτη Dow τη μεγαλύτερη άνοδο 3,3% σημείωσε ο τίτλος της Bank of America.

Επιπλέον, η μετοχή της Best Buy ενισχύθηκε 2,3% μετά την αναβάθμιση της σύστασης του τίτλου σε “Buy” από τη Jefferies Group Inc.

Άνοδος και για τη μετοχή της Dell μετά από πληροφορίες ότι ο μεγαλοεπενδυτής Carl Icahn απέκτησε θέση στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο Dow Jones έπιασε νέο ιστορικό υψηλό, σβήνοντας τις απώλειες που προκάλεσε το ξέσπασμα της μεγαλύτερης χρηματοπιστωτικής κρίσης από το 1930 στις ΗΠΑ. Αντίστοιχα ο δείκτης S&P απέχει πλέον μόλις 24 μονάδες για να πιάσει νέο ιστορικό υψηλό.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρούσε 0,4% στα 90,45 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,4% στα 1.581 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 4,2% στο 1,13 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 0,8% στα 26,20 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 0,30%, στις 14.296,24 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,11%, κλείνοντας στις 1.541,46 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες μόλις 0,05% στις 3.222,37 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 παρέμεινε στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης στα υψηλότερα επίπεδα 4,5 ετών.

Καθώς όμως τα πρόσημα στην Wall Street γίνονταν μικτά το απόγευμα, τα κέρδη περιορίστηκαν και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,06% χαμηλότερα στις 6.458 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,62% στις 7.919 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,35% χαμηλότερα στις 3.774 μονάδες.

Οι μετοχές στην Ιαπωνία και την Αυστραλία ανήλθαν σε πολυετή υψηλά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v